Dünya’nın sonu hiç iyi değil!

Dünya’nın sonu hiç iyiye gitmiyor, her geçen gün karbondioksit miktarı yükselmeye devam ediyor.

Yayınlanma: 09.03.2016 - 23:15
Abone Ol google-news

Dünya’nın sonunu hazırlayan karbondioksit seviyesinin yükselmesi, insanların yeşil alanlara ve oksijen kaynaklarına yönelik zararlı aktiviteleri sebebiyle meydana geliyor. Ozon tabakası, karbondioksit miktarının artması derken, işler iyice çığırından çıkmaya başladı.
Tüm bu saydığımız aktivitelerin yanı sıra, nükleer santraller, yanlış maden ve çevre çalışmaları, işletmelerin bilinçsiz ve işlevsiz olarak tasarlanması gibi bir çok faktörle de bağlantılı aslında. Hatta durumun ciddiyetini kavrayabilmemiz adına, şu sıralar sosyal medyada oldukça adından söz ettiren Leonardo Di Caprio tarafından da benzer bir paylaşım yapılmıştı. Oscar ödül töreninde konuşan Leonardo, Dünya’nın sonunun yaklaştığını belirtir şekilde iklim değişikliğine ve farkındalık yaratılması konusundaki noktalara değinmişti. Bu konu hakkında da tüm insanlığın ortak bir paydada çaba sarf etmesi konusunda vurgulama yapmıştı.


Amerika’dan yapılan yeni bir açıklama ile beraber, Leonardo’nun haklılığı da doğrulanmış oldu. İnsanoğlunun ozon tabakası ve yarattığı tahribatı nedeniyle Dünya’nın sonunu hazırladığı yönünde bir metin paylaşıldı. Özellikle mevsim değişiklikleri, su kaynaklarının azalması, bir çok bölge ve ülkede canlılık faaliyetlerinin de azalacağı yönünde bilgiler eklenmişti.
Tüm insanlığın sevdiklerine, çocuklarına ve tüm geride bırakacaklarına yaşanabilir bir Dünya sunmak amacıyla, yeşile ve doğaya olan öneme ekstra çaba sarf etmesi gerekiyor. Daha çok yeşil, daha çok yaşanabilir bir Dünya anlamına da geliyor. Tüm bunlar ışığında Dünya’nın sonunu el birliğiyle getirmeden önce, bir fidan da siz diker misiniz?

Star Wars Han Solo,Chewbecca ile Geliyor!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler