AMD Xconnect ile piyasayı sarsacak!

AMD (Advanced Micro Devices), önceki yıllarda NVIDIA’ya kaybettiği müşterilerini geri almak için yoğun çaba gösteriyor. XConnect ismiyle de bilinen yeni AMD Catalyst sürücüleri, laptop kullanıcılarını çok mutlu edecek nitelikte.

Yayınlanma: 11.03.2016 - 01:26
Abone Ol google-news

AMD, geçmişteki hatalarını tekrarlamıyor ve büyük oynuyor. Şirket, Radeon Software 16.3 uygulaması ile harici ekran kartlarına tam destek sağlıyor.
Radeon Software 16.3 sayesinde, ekran kartları, USB destekli cihazlar gibi laptop’lara bağlanabilecek.
Söz konusu teknoloji gittikçe yaygınlaşıyor. Kısa süre önce sadece MSi ve Alienware laptop’larında var olan Thunderbolt 3 (Harici cihazlara destek veren, 375 Watt’lık bir güç kaynağı) yeni nesil dizüstü bilgisayarlarda standart hale gelmeye başladı. Buna ek olarak, Razer arabirimi de, harici ekran kartları ile uyum içerisinde çalışıyor. Yani yeni nesil herhangi bir AMD tabanlı dizüstü bilgisayar, söz konusu teknolojileri barındırıyor.


Dizüstü sahipleri, birkaç göze çarpan yazılım eklentisi ile harici kartları aktif hale getirebiliyor hatta overclock yapabiliyor.
Ancak önemli bir şart var. Kullanıcılar, Windows 10 işletim sisteminden faydalanmak zorunda. Zira harici kartlar, sadece Windows 10’u destekliyor. Buna ek olarak 40Gbps’lık Thunderbolt 3 veya Razer kablosu da olmazsa olmazlar arasında.
AMD’nin harici ekran kartları genellikle Radeon R9 300 veya Fury ailesi mensupları. Eğer Bios’unuz da güncellenmiş sürümse, bu kartları kullanmak için önünüzde herhangi bir engel bulunmuyor.
Radeon Software 16.3; Linux cihazlar için Vulkan 1.0 desteğine ve Rise of the Tomb Raider ve Gears of War: Ultimate Edition oyunlarında inanılmaz performans artırımına da vesile oluyor.

Gears of War 4’ün Ana Karakterleri Tanıtıldı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler