Tablet bilgisayar sektörü kan kaybetmeye devam edecek!

Popüler analiz ve araştırma şirketi IDC, tablet bilgisayar sektörü hakkında 2016 tahminlerini yayınladı. Sektör kan kaydediyor!

Yayınlanma: 11.03.2016 - 22:37
Abone Ol google-news

Geçmişi uzun yıllara dayanan ancak Android ve iOS işletim sistemleriyle özellikle son 5 yıl içerisinde hayatımızın her alanına giren tablet bilgisayarlar, içerisinde bulundukları duraklama döneminden çıkamayacak gibi duruyor. 2015 yılı içerisindeki başarısızlık devam edecek.
Tablet bilgisayar sektörü için 2016 tahminleri
Zaman zaman raporlarına yer verdiğimiz IDC, bu sefer tablet bilgisayar sektörünü ele aldı. Popüler şirketin açıkladığı rakamlar, 2016 yılının da tabletler için iyi geçmeyeceğini söylüyor. Sektörün büyüyor ancak ivmesini giderek kaybediyor.


Kişisel bilgisayar sektörü zaten son 30 yılın en büyük şokunu yaşamaya devam ediyor. Değişen kullanıcı alışkanları, yeni bilgisayar almak yerine, yeni bir mobil cihaz satın almak şeklinde karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla bilgisayar üreticileri için durum zaten pek parlak değildi. Tablet bilgisayarlar için de artık aynı şeyi söylemek mümkün. Ancak yükselen bir trend var.
Akıllı telefonları saymazsak, taşınabilir cihazlar arasında 2’si 1 arada cihazların tercih edilmesinde ciddi bir artış dikkat çekiyor. Bu ivme tablet bilgisayar sektöründen çok daha fazla. 2016-2020 yılları arasını kapsayan tahminde en umut verici konsept 2’si 1 arada cihazlar. Bununla beraber Windows işletim sisteminin 2020 yılına kadar mobil sektörü, tablet bilgisayar alanında adeta ele geçirmesi ve %75’lik bir paya sahip olması bekleniyor. Microsoft, akıllı telefon pazarından umduğunu bulamasa da tablet kategorisindeki cihazlardan istediğini alacak gibi duruyor.

Spotify Yükselişte!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler