İlk sürücüsüz ticari taksi artık yollarda!

Dünyada ilk defa bir sürücüsüz ticari taksi kullanıma sunuldu. Singapur’daki bu gelişmenin detayları sizlerle.

Yayınlanma: 28.08.2016 - 13:21
Abone Ol google-news

Sürücüsüz yani otonom sürüş bir süredir Tesla tarafından kullanılıyor. Google ve Facebook gibi teknoloji devlerinin bu konudaki yatırımları da biliniyor. Ancak ticari taksi noktasında bu uygulama ilk defa karşımıza çıktı.


Sürücüsüz ticari taksinin özellikleri neler?
Tamamen otonom şekilde yolcu alan ve yolcuyu gitmek istediği noktaya götüren araç Singapur’da kullanıma sunuldu. Halen daha test aşamasında olsa da, araç halka açık şekilde deneme yapılabilecek kadar güvenli görülüyor. İlk etapta altı adet taksinin kullanıma sunulduğu bilgisi paylaşılmış durumda.
Renault Zoes ve Mitsubishi i-MiEV araçlarının geliştirilmesiyle kullanıma sunulan araçlar nuTonomy olarak adlandırılıyor. Araçlar güvenlik ve test aşaması gibi gerekçelerle şimdilik sadece dört kilometrekarelik bir alanda hizmet veriyor. Yazılımı geliştiren firma, yıl sonuna kadar bir düzine kadar aracın daha kullanıma sunulacağını söylüyor.
Hava koşulları, yolların teknik yeterliliği ve bölgedeki sürücülerin trafik kurallarına uyma alışkanlığı gibi etkenler sebebiyle Singapur’un bu test için en güvenli bölge olduğu dile getiriliyor. Yolculuğun çoğunun bu durumdan memnun olduğu belirtilmiş. Ancak bazı kullanıcıların yolculuk boyunca tedirgin olup bu durumdan hoşnut olmadığı da rapor edilenler arasında.
Benzer bir projenin birkaç hafta içerisinde ABD’de de faaliyete geçmesi bekleniyor. Ülkemizde de faaliyet gösteren Uber, ABD’nin Pittsburgh şehrinde kendi sürücüsüz araçlarını kullanıma sunacak.

WhatsApp kullanıcı bilgileri Facebook ile paylaşılacak!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler