Google neler duyurdu?

Merakla beklenen Google 4 Ekim etkinliği geride kaldı. Peki internet devi Google 4 Ekim’de neler duyurdu? İşte Google’ın tüm yenilikleri…

Yayınlanma: 06.10.2016 - 12:33
Abone Ol google-news

Haftalardır beklenen Google etkinliği dün akşam saatlerinde gerçekleşti. Google, 2016 ve 2017 yılına damgasını vuracak yeni ürün ve hizmetleriyle karşımıza çıktı. #madebygoogle etiketiyle sosyal ağlarda paylaşılan bu etkinlik hakkındaki en önemli detaylar sizlerle. Hepsini özetlemek gerekirse Google nelerle karşımıza çıktı? Bu soruya cevap veriyoruz.
Kısa bir özet şeklinde Google’ın 4 Ekim etkinliğine yakından bakıyoruz. Ana başlıklar halinde Google’ın neler duyurduğunu ve yeniliklerini sizler için derledik. İlerleyen sayfalarda Google’ın tüm yeniliklerini bulabilirsiniz. Galerimizin sonunda yorumlarınızı bekliyoruz.

1. Google Pixel ve Pixel XL telefonlar

En çok merak edilen konu elbette Google’ın yeni telefonlarıydı. Google, Pixel ve Pixel XL olmak üzere iki yeni akıllı telefonla karşımıza çıktı. Cihazlar HTC tarafından üretilmiş.
5 inç ve 5.5 inç ekran boyutlarına sahip olan telefonlar, tasarım olarak birbirlerinin aynısı. Teknik özellik tarafında ise ekran boyutu ve batarya kapasitesi dışında bir farkları yok. Cihazlar 649 dolardan başlayan fiyatlar ise 20 Ekim’de satışa çıkacak.

2. Android 7.1 Nougat güncellemesi

Tahmin edildiği üzere etkinlikte yer verilen konulardan biride yeni Nougat güncellemesi oldu. Öncelikle Android 7.1 sürümünü ilk olarak Pixel telefonlarda göreceğimizi belirtelim. Pixel ve Pixel XL telefonlar kutularından direkt olarak bu sürüm ile çıkacak.
Android 7.1 Nougat güncellemesi ile Android arayüzünde ufak değişiklikler gelecek. Apple tarafında gördüğümüz Night Shift moduna benzer bir özellik olarak düşünebileceğimiz Night Light (Gece Lambası) özelliğinden de bahsedebiliriz. Daydream VR desteği, akıllı depolama özelliği gibi çok sayıda irili ufaklı iyileştirme bekleniyor.

3. Google Chromecast Ultra

Merak edilen ikinci ürün Google’ın kablosuz görüntü ve ses aktarım cihazı Chromecast’di. Chromecast’in yeni versiyonu Chromecast Ultra olarak adlandırıldı. En önemli farkı ise 4K çözünürlük ve Dolby Vision ses desteği. Yeni Chromecast Ultra, eskisine oranla 1.8 kat daha hızlı ve artık Ethernet portuna da sahip. Yeni Chromecast Ultra, 69 dolarlık fiyat etiketiyle Kasım 2016’da tüketicilerle buluşacak.

4. Google Daydream View sanal gerçeklik gözlüğü

Google I/O 2016’da ilk defa bahsedilen Google’ın yeni sanal gerçeklik platformu Daydream, kendi gözlüğüne kavuştu. Daydream View olarak adlandırılan yeni gözlüğün ayrıca birde kontrolcüsü var. Daydream View gözlüğün en önemli avantajlarından biri ise konforu ön planda tutan tasarımı. Gözlük, rakiplerinin aksine hantal ve kaba plastikten değil, geçirgen ve yumuşak bir malzemeden üretilmiş. Bu sayede hafif ve rahat bir kullanım vaad ediyor. Yeni VR gözlük, 79 dolarlık fiyatıyla Kasım 2016’da tüketicilerle buluşacak.

5. Google Home ve Google WiFi

Google WiFi adlı yeni bir router duyuruldu. Ev içerisindeki kablosuz ağın kontrolünü kolaylaştıran bir ürün olarak duyurulan Google WiFi, 129 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak. Birden fazla Google WiFi cihazı kullanarak ev içerisindeki kablosuz ağın kapsama alanını genişletmek bu cihaz ile mümkün. Google WiFi 129 dolarlık fiyat etiketine sahip.
Google Home ise Google I/O 2016’da gün yüzüne çıkmıştı. Şimdi ise bazı özellikleri detaylandı ve ürünün fiyatı ile çıkış tarihi bilgisi paylaşıldı. Google Home, bir çeşit akıllı ev aksesuarı. Google Asistan yazılımı ile cihazı sesli bir şekilde kontrol etmek mümkün. İçerik sağlayıcıları ile uyumlu olan cihaz 129 dolardan satışa çıkacak.

  Türkler Galaxy Note 7’nin Patlamasını Önemsemedi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler