Google Pixel telefonlar suya ve toza dayanıklı!

4 Ekim tarihindeki Google etkinliğinde duyurulan Google Pixel telefonlar suya ve toza karşı dayanıklı. Cihazlarda IP53 sertifikası bulunuyor.

Yayınlanma: 09.10.2016 - 21:03
Abone Ol google-news

Google Pixel ve Googel Pixel XL modelleri kısa bir süre önce duyuruldu. Telefonların teknik özellikleri açıklandı. Ancak bazı detaylar yeni yeni ortaya çıkıyor. Google tarafında ilk defa gördüğümüz suya ve toza karşı dayanıklılık yeni ortaya çıkan özeliklerden biri.

Google Pixel serisi IP53 ile korunuyor!
Droid-Life isimli sitenin haberine göre Google’ın yeni telefonlarında IP53 sertifikası bulunuyor. Bu sertifika telefonların suya ve toza karşı normalden daha dayanıklı olduğu anlamına geliyor.
IP53 sertifikasındaki “5” rakamı toza karşı dayanıklılığı ifade ediyor. “3” rakamı ise suya karşı dayanıklılık anlamına geliyor. Ancak burada bahsedilen suya dayanıklılık, cihazın %100 su geçirmez olduğu anlamına gelmiyor.
60 derece açıya kadar cihazın gövdesine temas eden su, telefonun içerisine giremiyor. Bu dayanıklılık seviyesini gündelik hayata uyarlayacak olursak, Google Pixel modellerinin yağmurlu bir havada kullanmanın cihaza herhangi bir zararı olmayacağını söyleyebiliriz.
Google Pixel telefonlar HTC tarafından üretiliyor. Burada dikkat çeken bir benzerlik söz konusu. HTC 10 modeli de IP53 sertifikasına sahip. Ancak rakiplere baktığımızda dayanıklılık seviyesinin biraz daha yukarda olduğunu görüyoruz. Örnek vermek gerekirse Samsung Galaxy Note 7 ve Galaxy S7 modellerinde IP68 sertifikası bulunurken, iPhone 7 ailesinde IP67 sertifikası bulunuyor.
Tarzına düşkün olanlara kaplama telefon kılıfları!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler