Google Drive engeli kaldırılırdı... Diğer engeller devam ediyor

Gün gece saatlerinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından başlanan engellemelerden birisi kaldırıldı. Artık Google Drive’a erişebilmek mümkün. Diğer yasaklar ise devam ediyor.

Yayınlanma: 10.10.2016 - 21:50
Abone Ol google-news

Dün gece saatlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın maillerinin sızdırılmasında ve yayınlanmasında kullanıldığı iddasıyla Google Drive, Dropbox, OneDrive, GitHub ve Arschi.org kapatılmıştı. Özellikle iş hayatını derinden etkileyen ve bazı şirketleri iş yapamaz hale getiren yasaklarda Google Drive artık engelli değil. BTK’nın internet sitesinden yapılan sorgulamada Google Drive için konudan engelleme kararı aldırılmış durumda.


http://eekg.btk.gov.tr adresinden drive.google.com adresi için sorgulama yapıldığında ‘Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından uygulanan bir karar bulunamadı.’ ibaresi kullanıcıları karşılıyor. Dropbox, Microsoft OneDrive, GitHub ve Arschive.org yasakları ise halen devam ediyor.
ün gece aynı internet sitesinden sorgulama yapıldığında ise ‘5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi(drive.google.com) hakkındaki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu‘nın 08/10/2016 tarih ve490.05.01.2016.-156393 sayılı kararına istinaden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır.’ ifadesiyle yasak kararı açıklanmıştı. 
Yasağın neden getirildiğine ilişkin açıklama gelmediği gibi Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumundan yasağın kaldırılması hakkında da bir açıklama gelmedi. Ancak engellenen servislerin pek çok şirket ve kişi için hayati öneme sahip olması engelin kaldırılmasında temel neden olarak görünüyor. Pek çok şirket, üniversite ve okul Google Drive’ı işletme ya da okul hesapları ile kullanıyor ve bu servis için yüklü miktarda ödeme yapıyor. Servisin engellenmesi ise tüm iş akışını bozduğu için şirketler ve okullar çalışamaz hale gelmişti. Sizlere ‘ Erişim Engelleri Yüzünden Şirketler İş Yapamaz Hale Geldi’ başlıklı haber ile duyurduğumuz konu görünen o ki devlet yetkilileri tarafından da fark edilmiş ve engel kaldırılmış.
24 Saat dayanamayan Google Drive engeli gibi diğer hayati önem taşıyan engellerinde kaldırılma ihtimali bulunuyor. Bunların başında da Microsoft OneDrive ve Dropbox geliyor. GitHub ve Archive.org’un durumu ise kritik.

Erişim Engelleri Yüzünden Şirketler İş Yapamaz Hale Geldi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler