Peugeot ve yeni nesil arazi aracı 3008!

Bu yıl Dakar ve İpek Yolu rallilerinden Peugeot 2008 DKR ile zaferlerle dönen Team Peugeot Total ve Red Bull Peugeot 3008 DKR’yi lanse etti.

Yayınlanma: 13.10.2016 - 12:02
Abone Ol google-news

Yeni Peugeot 3008 DKR Stephane Peterhansel’e geçtiğimiz Ocak ayında Dakar’da 12’inci zaferini kazandıran modelin, takipçisi tanıtıldı.

Peugeot markasının Rosario’daki zaferin ardından Velizy-Fransa’da 8 aylık  titiz bir çalışmanın sonucu olarak geliştirilen yeni Dakar yarışçısı  markanın önümüzdeki günlerde Paris Otomobil Fuarı’nda tanıttığı yeni SUV modelini baz aldı. Citroen’inin de tüm teknik desteğini arkasına alan üretici, sınıfındaki dengeyi de değiştirmeye niyetli.


Yeni 3008 SUV, 25 yıl aradan sonra 2015 yılında tekrar Dakar’a dönüş yapan markanın yeni yarış otomobili için ilham kaynağı oldu. Fransızların iki tekerlekten çekiş felsefesine sadık bir yapı sergileyen yeni Peugeot 3008 DKR aynı zamanda markanın, öncü başarılarının da ilham kaynağı. Fransızlar bundan 16 yıl önce Dakar’da büyük ve tarihi bir zafer kazanmıştı.
Marka, dünyanın en zorlu arazilerini alt etmek için dört tekerlekten çekişin mutlak ihtiyaç olmadığını duyurdu.
Peuegot üst düzey yöneticisi Bruno Famin “3008 geleceği simgeliyor” ifadleerini kullanırken, sözlerine şöyle devam ediyor.”Bu araç ile mevcut aracın zayıf yönlerini ele almayı ve daha da güçlendirmeyi amaçladık. Yerine getirmekle yükümlü olduğumuz bir  dizi yeni düzenleme de söz konusuydu” dedi.
Dakar yarış otomobili yine  de markanın karakteristik tasarım öğelerini bünyesinde barındırıyor. Peugeot Dış Tasarımcısı Sebastien Criquet aracın tasarımını değerlendirdi. Yönetici, “Yeni Dakar yarışçımız Peugeot’nun yeni SUV modelinin en uç ifadesini gözler önüne seriyor” ifadelerini kullandı.
Söz konusu açıklama şu sözlerle devam etti: “Aslında yol versiyonunun karakteristik tasarım dilini temel alıyor, ancak bunu ralli içeriğine dönüştürüyor. Bu, bir tasarım  ekibinin hayata geçirmek istediği bir hayal. Bir otomobil tasarlarken çok daha uç noktada detaylara sahip bir versiyon her zaman aklınızda vardı.”
En kilit cümle ise sonuncusu: “Bu model, yollara da uyarlanacak.”
Peuegot mucizesinin test mekanının, Dünya’nın en zorlu pisti Dakar olduğunu baz alırsak, endişe etmemizin yersiz olacağı kanaatindeyiz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler