2.5 milyon kişinin hesap bilgileri çalındı

Xbox ve PlayStation kullanıcılarının oyun verilerinin yer aldığı iki forum sitesinden toplamda 2,5 milyon kullanıcının hesap bilgileri çalındı.

Yayınlanma: 03.02.2017 - 10:19
Abone Ol google-news

Açıklama güvenlik uzmanı Troy Hunt'ın ‘Have I Been Pwned?' isimli web sitesi tarafından yapıldı. Açıklananlara göre hackerlar kullanıcıların hesap bilgilerini iki Oyun sitesinin forum bölümlerinden, 2015 yılının Eylül ayında çalmışlar. ISO dosyalarının paylaşıldığı forumlardan çalınan verilerin kullanıcıların başka yerlerdeki daha önemli hesaplarını kırmak için kullanabileceği belirtiliyor. Toplamda 1,3 milyon PSP ISO ve 1,2 milyon Xbox ISO forum kullanıcı bilgisi çalındığı ifade ediliyor. 

ESET güvenlik uzmanı Mark James konuyla ilgili olarak, "Kredi kartı bilgilerinizi kullanmanız gerekmesede, her online platformda farklı şifre kullanmanız önemli bir güvenlik önlemi olacaktır, çünkü hacker'lar için her bilginin değeri var ve önemli olarak görmediğiniz sitelerde paylaştığınız bilgiler sızdığında, bu bilgiler diğer daha önemli hesaplarınıza erişmek için kullanılacaktır." açıklamasını yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler