HTC yepyeni bir sanal gerçeklik gözlüğü tasarlıyor

HTC yepyeni bir sanal gerçeklik gözlüğü tasarlıyor. Sanal gerçeklik pazarının en önemli isimlerinden olan Htc şirket politikalarında değişikliğe gittiğinin sinyallerini verdi. En üst düzey yetkililerden birisi de yepyeni ve birçok yeniliği beraberinde getiren bir cihaz üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Yayınlanma: 19.02.2017 - 17:26
Abone Ol google-news

Bilgisayar plarformunda sanal gerçekliğin kralı olarak gösterilen HTC, Valve ile gittiği ortaklıktan fazlasıyla karlı çıkmıştı. Firma yeni nesil bir sanal gerçeklik konsepti üzerinde çalıştığını açıkladı. Firmanın en üst düzey yetkililerinden birisinin yaptığı açıklamaya göre HTC, U akıllı telefonuyla da entegre çalışacak bir gözlük tasarlıyor. Ancak bu gözlük basit bir aparattan ibaret olmayacak, sektöre büyük yenilik getirecek.


HTC, geçtiğimiz yıllarda Valve ile yaptığı ortaklık çerçevesinde Vive adındaki sanal gerçeklik gözlüğünü piyasaya sürmüş ve sektörün kurucusu sıfatını üstlenen Oculus’un önüne geçmeyi başarmıştı. Facebook tarafından satın alınan Oculus ise rakibinin yükselişini izlemek ile yetinmişti.
Telefon piyasasında umduğunu bulamayan ancak sanal gerçeklik konusunda en iyilerden olan HTC,  artık kendisini ‘bir sanal gerçeklik şirketi’ olarak tanımlıyor. Mali İşler Müdürü Chia-lin Chang tarafından söylenen bu sözler firmanın gelecek planlarına da büyük ışık tutar nitelikte. Ayrıca Chang yaptığı açıklamada özel bir sanal gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştıklarını da duyurdu.
Yeni telefonları olan U ile de birlikte çalışacak olan bu sanal gerçeklik gözlüğü Samsung’un Gear VR’ı gibi basit bir üniteden ibaret olmayacak. Chang’ın söylediklerine göre üzerinde çalıştıkları gözlük, sektör için pek çok yeniliği de beraberinde getirecek ve çok ‘farklı’ bir cihaz olacak.
2017 yılı içerisinde tanıtılması beklenen yeni nesil sanal gerçeklik gözlüğünün büyük ilgi çekmesi bekleniyor.

ZenFone 3 Zoom Fiyatı Açıklandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler