1 Gbps LTE artık mümkün

1 Gbps LTE artık mümkün. Intel ve Qualcomm tarafından duyurulan yeni yongalar LTE bağlantı hızlarını çok daha üst seviyeye çekti.

Yayınlanma: 26.02.2017 - 11:26
Abone Ol google-news

Her yeni akıllı telefon nesliyle birlikte 4G olarak da tabir edebileceğimiz LTE bağlantı hızları da artıyor. Bunun da nedeni yeni cihazların çok yüksek hızlarda veri indirmesini sağlayacak daha gelişmiş modemlere sahip olması. 1 Gbps LTE hızına destek veren modeller de artık ortaya çıkıyor.
Akıllı telefonların modemleri söz konusu olduğunda piyasaya hükmeden iki marka var: Intel ve Qualcomm. Her iki marka da geçtiğimiz günlerde bu alandaki yeni yonga setlerini tanıttı. Her iki yonga da öyle yüksek hızlar vadediyor ki, evlerdeki internet bağlantılarını gölgede bırakıyor.


Qualcomm’un tanıttığı X20 LTE yonga seti 1,2 Gbps’e kadar veri transferine destek veriyor. Öte yandan Intel’in tanıttığı XMM 7560 LTE modemi ise 1 Gbps’e kadar veri transferi yapabiliyor.
Elbette bu hızlara ulaşabilmek için servis sağlayıcıların bu seviyede hız sunabilmesi gerekiyor. Ancak şu an için Gigabit seviyesinde LTE bağlantısı sunabilen bir servis sağlayıcı ne yazık ki yok. Sadece Avustralya’da Telstra bu hizmeti kısıtlı olarak sunuyor.
Gigabit LTE hizmeti henüz pek ortalarda olmasa da bunu destekleyecek cihazların önümüzdeki yıl içinde piyasaya çıkması bekleniyor. Qualcomm, Snapdragon X20 LTE modeminin 2018’de hazır olacağını açıkladı. Intel ise XMM 7560’ın hazır olduğunu söyledi fakat hangi ürünlerde yer alacağı henüz açıklanmadı.
Akıllı telefon kullanırken 1,2 Gbps hıza ne kadar ihtiyaç duyulacağı tartışılır fakat LTE destekli bilgisayarların yavaş yavaş hayatımıza gireceği söyleniyor. Bu durum gerçekleşirse dizüstü bilgisayarımızla WiFi aramak yerine her yerde yüksek hızlı internet bağlantısına sahip olabiliriz.

Sürücüsüz Uber Arabaları Sokaklarda


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler