PlayStation VR rakiplerine fark attı

Sony’nin geçtiğimiz sene Ekim ayında satışa sunduğu PlayStation VR, piyasadaki rakiplerine adeta fark attı. İşte konu ile ilgili detaylar.

Yayınlanma: 28.02.2017 - 21:06
Abone Ol google-news

Sony’nin geçtiğimiz Ekim aynıda PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro için satışa sunduğu PlayStation VR, kısa sürede başarılı bir satış grafiği yakalamıştı.
Japon teknoloji devi tarafından yapılan açıklamada, PlayStation VR’ın satışa sunulduğundan bugüne 900.000 adetten fazla sattığı belirtildi. Sony PlayStation’un yetkili ismi House, PS VR’ı ilk olarak satışa sundukları zaman ilk 6 ayda 1 milyon satmayı planladıklarını ve bu hedefe oldukça yakın olduklarını söyledi.


PlayStation VR’dan daha önce satışa sunulmuş olan Oculus Rift ve HTC Vive içinse işler o kadar da iyi gitmiyor. Her ne kadar üreticiler durumdan memnun olduklarını kaydetseler de. Oculus Rift çıktığından bu yana 243.000 adet satarken, HTC Vive ise 420.000 adet sattı.
Sony, PS VR’ın özellikle Japonya’da bir hayli fazla sattığının da altını çizdi. Zira şu anda Japonya’daki stoklar tükenmiş durumda. Japon teknoloji devi bu stokların yakında yenileceği bilgisini de verdi.
Öte yandan Sony’nin 2017 yılı içerisinde PlayStation VR destekli oyunların sayısını arttıracak olması, cihazın satışlarına da olumlu bir etki yapacaktır. Sony’nin yanı sıra bazı 3. parti oyun geliştiricilerin de VR destekli oyunlarının sayısını arttırması bekleniyor. Yine de bekleyip göreceğiz.

Sony Xperia XZs tanıtıldı!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler