Google Duo sesli arama özelliği dünyaya yayılıyor

Google’nin video arama özelliği sunan uygulaması Google Duo, bir süredir sesli arama özelliğine sahipti. Şimdi ise uygulamanın sesli arama özelliği dünyaya yayılıyor.

Yayınlanma: 13.04.2017 - 16:04
Abone Ol google-news

Google tarafından geliştirilen ve yayınlanan Google Duo, ilk duyurulduğunda sadece video aramalar yapmaya yarayan bir uygulamaydı. Ancak kullanıcılardan gelen talepler doğrultusunda firma, uygulamaya sesli arama özelliğinin de geleceğini geçtiğimiz yıl duyurmuştu. Bu özellik geçtiğimiz ay ilk olarak Brezilya’daki kullanıcılara sunulmuştu. Artık özelliğin kullanım alanı genişliyor. Zira Google Duo sesli arama özelliği dünyaya yayılıyor.


Uygulamanın baş mühendisi, Google Duo’ya sesli arama özelliği geldiğini attığı tweet ile duyurdu. Artık bu özellik, dünyanın her yerindeki Google Duo kullanıcısı tarafından kullanılabilecek. Ancak sesli ya da videolu arama yapmanız için karşı tarafında da uygulamaya sahip olması gerektiğini hatırlatalım.
Google Duo sesli arama özelliği sunsa da, markette birçok benzer uygulama var
Konuşmalarını internet üzerinden yürütenler için sesli ve videolu arama sunan birçok uygulama ve program bulunuyor. Whatsapp Messenger ve Facebook Messenger bunların içinde en popüler olanları. Google’nin bir başka uygulaması Hangouts da sesli arama özelliğine sahip. Google Duo da bu seçenekler arasına eklendi.
Uygulamayı Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

İkinci nesil Watch Urbane, Android 2.0 güncellemesine kavuşuyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler