Instagram hikayeleri Snapchat’ten fazla kullanıcıya sahip

Instagram hikayeleri artık Snapchat uygulamasının tamamından fazla günlük kullanıcıya sahip. İşte açıklanan rakamlar ve konunun detayları.

Yayınlanma: 18.04.2017 - 08:30
Abone Ol google-news

Facebook’un satın alması ile Instagram büyük bir değişim göstermişti. Son zamanlarda da Snapchat’in özellikleri uygulamaya birer birer gelmeye başlanmıştı. Uygulamanın bu taktiği işe yaramış görünüyor. Zira Snapchat’in büyümesi Instagram’ın hikayeler özelliğini çıkarmasıyla beraber yüzde 82 oranında yavaşladı. Instagram, bugün hikayeler özelliğinin günlük 200 milyon kullanıcıyı geçtiğini duyurdu. Bu rakam Snapchat’in açıklamalarına göre uygulamanın toplam kullanıcısından daha fazla. Yani kısaca Instagram hikayeleri Snapchat’ten fazla günlük kullanıcıya sahip diyebiliriz.


Snapchat, 2014'ün son çeyreğinde yüzde 3.2 büyüme ile günlük en az kullanıcı rakamının 158 milyon olduğunu açıklamıştı. Öte yandan, Instagram’ın hikayeler özelliğinin artık Snapchat’in tamamından daha fazla günlük aktif kullanıcısı var. Son rakam, dünya genelinde 200 milyon kişiye ulaşıyor ve bu da oldukça başarılı. Haberin kaynağının Instagram’ın güncel rakamı ile Snapchat’in 2014‘ün son çeyrek rakamlarını kıyasladığını belirtelim. Bu konuda Snapchat’ten daha güncel rakamlar almak isterdik.
Instagram ayrıca hikayeler özelliği için yeni çıkartmalarını duyurdu. Bu çıkartmalarla kullanıcılar reaksiyonlarını hikayelerinde hızlı bir şekilde paylaşabiliyor. Bu özelliğin de Snapchat’in 1 yıl önce çıkardığı 3B çıkartmalarının bir klonu olduğu söyleniyor.

Titanfall 2 için DLC planları açıklandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler