Yapay zekâ yeni gözde

Günümüzün popüler meslek dallarına ilişkin bilgi veren Eleman.net Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Duyarlar, yakın gelecekte ise yapay zeka ve robotik gibi alanların öne çıkacağını söyledi.

Yayınlanma: 17.07.2017 - 21:40
Abone Ol google-news

Eleman.net Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Duyarlar, dijital pazarlama ve sosyal medyanın yanı sıra iş güvenliği, taşeron / fason yöneticiliği ve yazılım geliştirmeye yönelik pozisyonların hem adaylar hem de şirketler açısından talebin artış gösterdiği pozisyonlar olarak öne çıktığını belirterek, yakın gelecekte yapay zekâ ve robotik gibi alanların daha çok tercih edileceğini söyledi.

YAPAY ZEKÂ ve ROBOTİK

Yapay zekâ da tıpkı robotik gibi hayatın birçok alanında artan oranlarda kullanılmaya başladı. Robotiğe yönelik çalışmalar da gerçek robotlar üzerinde ve simüle edilmiş ortamlarda gerçekleştiriliyor.

ENERJİ

Özellikle yenilenebilir enerjiye yönelik teknolojilerin gelişmesi ve yatırımlarının artması ile birlikte yeni iş fırsatlarını da beraberinde getiriyor.

BİYOlOJİK BİLİMLER

Ar-Ge merkezlerinde, genetik laboratuvarlarında, tarım, hayvancılık ve ilaç gibi birçok farklı sektörde çalışabiliyor.

İŞ ZEKÂSI UZMANLIĞI ve VERİ ANALİSTLİĞİ

Yeni stratejiler belirlemek ve yeni kararlar almak için veriyi en doğru şekilde analiz etmek isteyen şirketlerin en çok ihtiyaç duyduğu iki meslek dalı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler