Google gökyüzü ordusu kuruyor

Teknoloji devi Google, internet bağlantısı olmayan bölgelere interneti taşıyacak yüzlerce uyduya 1 milyar dolarlık dev bütçe ayırdığını açıkladı.

Yayınlanma: 03.06.2014 - 09:40
Abone Ol google-news

Teknoloji devi yaptığı yatırımlar ile adından sıkça söz ettirmeyi başarıyor. İnsan hayatını kolaşlaştırma prensibi ile hareket eden şirket, rakiplerine meydan okurcasına yaptığı hamleler ile gündeme geliyor.

Wall Street Journal tarafından yapılan habere göre Google yeni projesinde 180 küçük ve yüksek kapasiteli uydu kullanmayı planlıyor. Diğerlerinin aksine düşük irtifada konumlandırılacak olan bu uyduların yer aldığı dev projeye uydu iletişim teknolojileri geliştiren O3b Networks‘ün kurucusu olan Greg Wyler öncülük ediyor.

AMAÇ ÜCRETSİZ İNTERNET BAĞLANTISI!

Daha önceleride dünyanın gelişmemiş ülkelerine internet bağlantısı götürmek için harekete geçmişti. Bu kapsamda Google X ekibi tarafından geliştirilen Project Loon‘u geçtiğimiz Haziran ayında duyuran şirket, güneş enerjisi ve uzaktan kumanda ile çalışan balonlar aracılığıyla dünyanın her yerine ücretsiz internet bağlantısı sunmayı hedefliyor.

Her ne kadar verimliliği tartışılsada Project Loon isimli proje heyecan uyandırmıştı. Kısa bir süre önce güneş enerjisi ile çalışabilen ve uzun süre havada kalan insansız hava araçları üreten Titan Aeurospace‘i satın alan dev şirketin Solara 60 isimli hava aracı, 120 kg ağırlığındaki donanımı ile iki yıl boyunca hiç iniş yapmadan 65 bin fit yükseklikte uçabiliyor.

Google‘ın gelişmemiş ülkelere internet ulaştırma serüveninde Titan Aerospace‘i satın alma yarışı yaşayan Facebook ile rekabet içinde. Sosyal medya devi Facebook, internet.org isimli projesi ile birçok şirketi yanına çekmeyi başarmıştı.


Hitman Oyununa Ait Görsel Yayınlandı!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler