1 Milyar cihaz bu açıktan etkilenecek

Las Vegas’ta gerçekleştirilen son Black Hat güvenlik toplantısında Broadcom’un ürettiği bazı Wi-Fi yongalarında güvenlik açığı olduğu ispatlandı.

Yayınlanma: 02.08.2017 - 16:38
Abone Ol google-news

Hem Android hem iOS’te bulunan açık, yongaya kötü amaçlı paketi yüklüyor ve daha kötüsü çevredeki cihazlara da bulaştırabiliyor. BCM43xx kodlu cihazlarda yer alan açık kötü niyetli kişilere kapı aralıyor.
Güvenlik Yaması Yayınlandı
Olayın ardından hem Google hem de Apple gerekli yazılım güncellemelerini yayınladılar. Broadpwn ismine sahip solucanın Apple tarafında iPhone 5 ve üzeri cihazlarda, Android tarafında ise Nexus 5, Nexus 5X, Nexus 6 ve Nexus 6P üzerinde aktif olabileceği yazılıyor. Neyse ki bu konuyla ilgili artık endişelenmenize gerek yok zira Google bu ayın başlarında, Apple ise geçtiğimiz hafta yamayı kullanıcılara gönderdi. Açığın yaklaşık 1 milyar cihazı kapsadığı düşünülüyordu.


Uzmanlar açıklamalarda bulundu
Konuyla ilgili Nitay Artenstein kısa bir demeç verdi: “Broadpwn, Broadcom’un BCM43xx ailesi Wi-Fi yonga setlerini kapsıyor. Ayrıca hem Android hem de iOS’te pek çok farklı şekilde cihazları etkileyebiliyor. Hatta tamamen uzaktan çalışıyor.”
Bahsettiğimiz gibi, cihazınız için yayınlanan güvenlik güncellemelerini sıkı takip ederek kurduysanız açıkla ilgili endişelenmeniz gereken bir durum kalmamış demektir.

iPhone 8 ve Galaxy Note 8 Yan Yana!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler