Konferanstan dönerken Havaalanında yakalandı

WannaCry’ı ve İngiltere’deki Ulusal Sağlık Hizmetleri’nin sistemini hedef alan siber saldırıyı durdurmada etkin görev alan Hutchins, Las Vegas’ta gerçekleşen bir hack konferansı dönüşünde havaalanında yakalandı.

Yayınlanma: 08.08.2017 - 08:51
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz aylarda dünyayı kasıp kavuran, kişisel dosyaları şifreleyip açılması için fidye isteyen virüs WannaCry, nihayet yakın geçmişte yayınlanan yamalar ve güncellemelerle güçlükle durdurulmuştu. Birtakım iddialara göre Marcus Hutchins bu durdurmada önemli bir rol oynadı.


WannaCry’ı Durduran Adamı FBI Tutukladı
WannaCry’ı ve İngiltere’deki Ulusal Sağlık Hizmetleri’nin sistemini hedef alan siber saldırıyı durdurmada etkin görev alan Hutchins, Las Vegas’ta gerçekleşen bir hack konferansı dönüşünde havaalanında yakalandı. Hutchins iddiaya göre, banka hesaplarını kırmaya yarayan bir yazılım üretip satmakla suçlanıyor.
Arkadaşı Yardım Topluyor
Marcus’un arkadaşı şu sıralar Marcus’a güçlü bir temsilci bulmakla meşgul. Bunun için de maddi yardım topluyor. İngiltere yetkili makamları Amerika ile bağlantıda olduğunu açıkladı fakat şu anda bilgi vermekten çekiniliyor.

Bu Özellik Ancak Note 9’a Yetişecek!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler