Nokia 8 vs Galaxy S8

HMD Global bünyesinde eski günlerine dönmek isteyen Nokia, geçtiğimiz gün yeni amiral gemisi modelini tanıttı. Nokia 8 ismi ile tanıtılan yeni model temel hatları ile beklentilerin bir tık gerisinde kaldı. Bu yazımızda Nokia 8 vs Galaxy S8 karşılaştırması ile hangi cihazın daha mantıklı bir seçim olacağını sizlerle paylaşacağız.

Yayınlanma: 20.08.2017 - 16:08
Abone Ol google-news

Malum Galaxy S8 raflardaki yerini alalı uzun zaman oldu. Snapdragon 835 ile satışa sunulan ilk akıllı telefon olan Galaxy S8, hali hazırda ülkemizde 3599 TL’lik fiyat etiketiyle satılmakta. Elbette, bazı distribütörler yurt dışından getirdikleri S8 modellerini daha da ucuza satabiliyorlar. Fakat bu cihazlar Samsung Türkiye garantisi altında bulunmuyor.
Asıl konumuza yani Nokia 8 vs Galaxy S8 karşılaştırması ile ilgili olaya dönecek olursak, telefonları tasarım, teknik özellikler ve fiyat başlıkları altında kıyaslayacağız. Lafı daha fazla uzatmadan karşılaştırmamıza başlayalım.

Tasarım

Karşılaştırmamızdaki ilk başlığımız tasarım. Aslında tasarım tamamen kullanıcıların kişisel zevkine hitap eden bir olgu. Yani kimisi kalın çerçevelerden hoşlanırken, kimisi ise çerçevesiz tasarımlardan hoşlanabilir.
Fakat günümüzdeki teknoloji trendi dediğimiz bir gerçek de mevcut. Örneğin şu aralar çerçevesiz ya da ince çerçeveli telefonlar hayli moda olmuş durumda. Bu modanın öncülerinden birisinin de Samsung olduğunu söylemek sanırım yanlış olmayacaktır.
Galaxy S8, Infinity Display isimli ekran teknolojisi ile tasarım konusunda Nokia 8’den bir adım önde bulunuyor. Nokia 8’in kalın çerçeveleri ise çağın gerisinde kalmış çizgilere sahip. Kısacası, tasarım söz konusu olduğun Galaxy S8’in önde olduğunu söylemek doğru olacaktır.

Teknik Özellikler

Galaxy S8 satışa sunulalı birkaç ay olmuş olmasına karşın teknik özellikler bakımından yeni çıkan telefonlardan herhangi bir eksik yanı bulunmuyor.
İki cihazın karşılaştırmasına baktığımızda, Nokia 8 ve S8’in aynı yonga setlerini kullandıklarını görüyoruz. İki cihazda belli bölgelerde SD 835 ile geliyor. RAM miktarları söz konusu olduğunda da bir farklılık bulunmuyor. Seçeceğiniz modele göre 4GB ya da 6GB’lık herhangi bir versiyonu seçebiliyorsunuz. Keza dahili depolama alanında da durum aynı.
İki telefonun arasındaki en önemli fark ise, Nokia 8’in Zeiss logolu çift ana kamerası. Nokia’nın bu durumda Samsung’un bir adım önüne geçtiğini söylesek pek de yanlış olmayacaktır.
Elbette yine de bu konuda son sözü söylemek için fotoğraf karşılaştırmalarına bakmak daha doğru olacaktır.

Fiyat

Ve gelelim bizi en çok ilgilendiren konulardan birisine. Yani fiyata. Galaxy S8 şu anda piyasadaki en pahalı telefonlardan birisi. Özellikler söz konusu Türkiye olduğunda 3600 TL’lik etiketiyle en pahalısı olduğunu da dile getirebiliriz.
Nokia 8’in Türkiye fiyatı henüz netleşmiş değil. Fakat cihazın Avrupa’da 600 euro civarında bir fiyattan satışa sunulması bekleniyor. Cihazın ABD fiyatı ise 720 dolar.
Galaxy S8 fiyatına baktığımızda ise Avrupa’da 800 euro, Amerika’da ise 725 dolar olduğunu görüyoruz. Samsung’un Amerika’ya özel bir fiyat tarifesi uyguladığı zaten bilinen bir gerçek. O yüzden biz Avrupa fiyatını baz alalım.
Muhtemelen Nokia 8, ülkemizde Galaxy S8 kadar pahalı olmayacaktır. Fakat çok ucuz olmasını beklemek de yanlış olur. Muthemelen telefonun fiyatı 3000 ile 3200 TL arasında olacaktır. Aradaki 400 liralık fark için de tasarım çizgisinde bu kadar vasat kalmış bir cihaz tercih edilir mi orası da kullanıcıların tercihi. Fakat S8’in Nokia 8’den üstün göründüğü de inkar edilemez bir gerçek.

Terminatör filmi gerçek mi oluyor?

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler