Windows 10’un bir özelliği Chrome’a geliyor

Microsoft, Windows 10’un önemli özelliklerinden birini Chrome’a getirmek için yeni bir eklenti yayınladı. İşte Chrome’un kazandığı yeni işlev.

Yayınlanma: 21.08.2017 - 19:01
Abone Ol google-news

Bildiğiniz gibi Microsoft, Windows 10‘la birlikte oturum açma bilgilerinizi tek tek tarayıcı yerine işletim sistemine kaydeden bir sistem oluşturmuştu. Yani Microsoft Edge ile veya Skype’ın masaüstü uygulamasıyla hesabınıza giriş yaptığınızda aynı anda ikisinden birden bu kullanıcı bilgilerine ulaşabiliyordunuz. Fakat bu özelliği bir eksiği vardı; o da Google Chrome’da çalışmamasıydı. O da bir eklenti ile halloldu.


Microsoft, geçtiğimiz günlerde Chrome’un mağazasına Windows 10 Accounts isminde bir eklenti yerleştirdi ve bu sayede özellik Chrome’a da geldi. Ayrıca durum oturum bilgilerinin saklanmasından ibaret değil; , kişisel profil gibi çeşitli profiller ekleyerek hesaplarınıza bölüm bölüm ulaşmanıza da olanak tanınıyor. Başka bir deyişle bilgisayarınızda kişisel işlerinizi gerçekleştirdiğinizde ayrı, işiniz ile ilgili işlemler yaptığınızda ayrı hesapları kullanımınıza açık bulabiliyorsunuz. Google Chrome’un bu denli ağır bastığı bir ortamda Microsoft’un bu hamlesi, özelliğin kullanımının önünü açacaktır.

Samsung Note 8’in Yeni Videolarını Yayınladı!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon