Galaxy S9 ile ilgili bilgiler gelmeye başladı

Samsung 2018’in amiral gemisinde kullanılacak olan işlemci ile ilgili bilgiler geldi. Samsung Galaxy S9 için çalışmalar hızla devam ediyor.

Yayınlanma: 23.08.2017 - 21:48
Abone Ol google-news

Bu yılın başında, Samsung’un Amerika pazarında satılan Galaxy S8’inde kullanmak için erkenden tedarik ettiği, yüklü miktarda Snapdragon 835 siparişi yüzünden rakipler bazı sorunlar yaşamıştı. LG G6’da Snapdragon 821’e yönelmiş, diğer markalar ürünlerini geç piyasaya sürebilmişti. Qualcomm bir yandan bu sorunu çözmeye uğraşırken Samsung aynı taktiği bir kez daha Galaxy S9’da uygulamak istiyor.

Yeni söylentilere göre 2018’in amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 845 için Samsung, ilk üretimin büyük bir kısmına şimdiden talip. Üzerinde ilk çalışmalara başlanan telefon için global pazarda kullanılacak Exynos işlemci şimdilik belli değil. Öte yandan telefonla ilgili ilk bilgiler telefonun daha da ince çerçevelere sahip olacağını gösteriyor. Bu yüzden parmak izi okuyucusunu arkaya almak zorunda kalan firma, kullanıcıların bunu sevmediğinin farkında. Dolayısıyla telefonla ilgili en önemli çalışmalar arasında parmak izi okuyucusunu dokunmatik ekran üzerine yerleştirmek yer alıyor. Herhangi bir aksilik olmazsa teknoloji Galaxy S9’a kadar yetişecek; aynı zamanda Qualcomm’un da bu konuda birtakım çalışmaları bulunuyor.
Samsung’un verdiği bu ilk sipariş diğer şirketleri memnun etmeyecek. Sony, LG, HTC gibi üreticiler aynı sorunu yaşamamak için çözüm yolları arayışına girdi. Bakalım 2018’in başında bizleri neler bekliyor olacak.

Nokia 8 vs Galaxy S8 karşılaştırması

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler