Global telefon pazarına Çin damgası!

Android’in dünya çapındaki hakimiyeti devam ediyor. HTC, Sony ve LG gibi firmalar ise, Çinli üreticiler karşısında zor durumda.

Yayınlanma: 28.08.2017 - 23:24
Abone Ol google-news

Gartner firması 2017’nin ikinci çeyreği itibarıyla global çapta akıllı telefon satışlarına dair güncel verilerini yayınladı. Bu veriler ışığında, Google’ın Android platformunun ciddi bir pazar payına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Zira ikinci çeyrekte satılan telefonların %87.7’lik dilimini Android’li telefonlar oluşturuyor. Android’e kafa tutabilen tek mobil işletim sistemi ise, tahmin edebileceğiniz üzere Apple iOS. Ek olarak, son dönemde global olarak akıllı telefon satışlarında da %7.6’lık bir artış söz konusu.


Araştırmada üreticilerin tarafına geldiğimizde, ikinci çeyrek itibarıyla Samsung’un %22.5’lik pazar payıyla ilk sırada yer aldığını görüyoruz. Onu da %12.1 ile Apple ve %9.8 ile Huawei izliyor. 2016 yılının aynı dönemiyle kıyasladığımızda, Samsung ve Huawei’nin pazar paylarında artış görünürken Apple’da ise düşüş söz konusu.
Bir diğer dikkat çekici detay ise, listedeki 5 şirketin üçünün Çin menşeli olması. Yani Huawei, Oppo ve Vivo. Bu da Çin’in önümüzdeki günlerde global pazarda daha da güçlenebileceğinin işareti. Yetkililer, Çinli firmaların hazırladıkları modellerin özellikle uygun fiyatları sebebiyle HTC, LG ve Sony gibi üreticileri zor durumda bıraktığını belirtiyor. Zaten listeye de bakıldığında bu üç ismi göremiyoruz.

Forza Motorsport 7 minimum sistem gereksinimleri!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler