Orijinal Xbox One satıştan çekiliyor

Japon kaynaklı Kotaku’nun haberine göre, Orijinal Xbox One satıştan çekiliyor.

Yayınlanma: 05.09.2017 - 20:31
Abone Ol google-news

Konsol dünyasının Sony ile birlikte en önemli isimlerinden biri olan Microsoft, ilginç bir hamleye imza atmaya hazırlanıyor. Japon kaynaklı Kotaku’nun haberine göre, Microsoft kısa süre sonra Orijinal Xbox One konsolunu satıştan kaldırmayı planlıyor.
Geçtiğimiz sene PS4 Pro ile eş zamanlı olarak Xbox One S isimli konsolunu satışa sunan Microsoft’un, Xbox One X’in de satışa sunulması ile birlikte kaba tasarımsal hatlara sahip hantal orijinal Xbox One konsolunu satıştan tamamen kaldıracağı dile getiriliyor.


Microsoft’un geçtiğimiz sene satışa sunduğu Xbox One S, orijinal Xbox One’a göre yüzde 40 daha ufak bir konsoldu. 4K video desteği sunan bu konsolun dikey olarak da kullanılabiliyor olması, kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarmıştı.
Öte yandan Microsoft’un böyle bir karar almasının en önemli nedeni olarak Xbox One X gösteriliyor. Şimdiye kadar ki en güçlü konsol olarak lanse edilen cihaz, 7 Kasım’da global olarak satışa sunulacak. Tüm dünya ile aynı anda ülkemizde de satışa sunulması beklenen Xbox One X’in nasıl bir performans sergileyeceği ise merak konusu.
Microsoft’un aldığı bu kararın son derece yerine olduğunu söylemek sanırım pek de yanlış olmayacaktır. Zira aynı jenerasyondan 3 konsolun, aynı anda satışta olması pek de mantıklı görünmüyor. Bu arada Xbox One X’in çıkmasıyla birlikte Xbox One S fiyatlarının ucuzlayabileceğini de hatırlatalım.

Orta Seviye Samsung Galaxy J7+ Geliyor!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler