iOS 11'in yüklendiği telefonlarda bazı uygulamalar çalışmıyor

Apple'ın en yeni işletim sistemi güncellemesi iOS 11'i yükleyen kullanıcılar, telefonlarındaki bazı uygulamaların çalışmaz hale geldiğini gördü.

Yayınlanma: 19.09.2017 - 21:03
Abone Ol google-news


BBC Türkçe'nin aktardığına göre, çalışmayan uygulamaların büyük kısmı son iki yılda herhangi bir güncelleme yapılmamış olan uygulamalar. Bu uygulamaların çoğu üreticileri tarafından da artık desteklenmese de aralarında hala kullanılanlar mevcut.
Yeni iOS 11'in bazı uygulamaları çalışmaz hale getirmesinin nedeni, işletim sisteminin sadece 64-bit kodlama sistemiyle yazılan uygulamaları destekleyecek olması. Apple, 32-bit yazılımları desteklemeyi bırakarak işletim sisteminin daha hızlı çalışmasını sağlamak istiyor.

App Store, Haziran 2015'ten bu yana 64-bit desteği olmayan uygulama güncellemelerini reddediyor.

'GÜNCELLEMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ'

iOS 11 güncellemesi yakın zamanda piyasaya sunulacak.
iPhone ve iPad sahipleri hangi uygulamaların kaldırılacağını ayarlar menüsünden uygulamalara tıklayarak öğrenebilirler.

Buna karşın iPhone iOS 11 güncellemesini yapmanın faydaları da bulunuyor. Grafik ve gerçek dünya olaylarını birleştiren yeni reality uygulamalarına destek, yeniden tasarlanmış App Store, Siri'nin sesinde iyileştirme, araçta kullanılan cihazlara 'rahatsız etmeyin' uyarısı getiriliyor.

Surrey Üniversitesi bilgisayar bölümünden Profesöt Alan Woodward "Elbette iOS 11'i güncellemek zorunda değilsiniz, teoride insanların seçme hakkı var ama pratikte kullanıcılar yeni versiyonu indirmek zorunda" dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler