Dünyanın en değerli 10 markası!

İlk sırada tahmin edeceğiniz bir marka var. Peki sizce listenin ikinci sırasında kim vardır? Google mı yoksa Microsoft mu?

Yayınlanma: 27.09.2017 - 21:31
Abone Ol google-news

Interbrand’ın 2017 güncel verilerine göre dünyanın en değerli markaları belli oldu. Listenin ilk sırasında, son dönemde özellikle iPhone X telefonuyla dillerden düşmeyen Apple yer aldı. Firma, bu başarıyı üst üste beşinci kez elde etmiş oldu. Şirketin marka değeri ise, geçen yıla oranla %3 artarak 184 milyar dolar oldu.

Listenin ikinci sırasında, Apple’ın ciddi rakiplerinden Google yer alıyor. Kısa süre önce HTC’nin akıllı telefon bölümünü 1.1 milyar dolara bünyesine katan ve ekim ayında yeni Pixel modellerini tanıtması beklenen firma, yaklaşık 142 milyar dolarlık marka değerine sahip.
Üçüncü sırada ise, Windows işletim sistemi ve Office paket programlarıyla tüm dünyada yaygın bir kullanım ağı bulunan Microsoft bulunuyor. Firmanın marka değeri, 80 milyar dolar. Tabii Bill Gates’in geçtiğimiz günlerde “Microsoft uygulamalarıyla dolu bir Android telefon kullanıyorum” açıklaması yapması, belki de Microsoft’un ileriye dönük mobil platform performansında düşüşe yol açacaktır.
Listede dikkat çekici olan, en değerli markaların genellikle eknolojik alanlarda büyük yatırımlar yapıyor olması ve sürekli yeni ürünlerle karşımıza çıkmaları. Gıda – içecek sektörü olarak bakıldığında yalnızca Coca Cola’yı görüyoruz.
İlk 10 marka şöyle:
1. Apple – 184 milyar dolar
2. Google – 142 milyar dolar
3. Microsoft – 80 milyar dolar
4. Coca Cola – 70 milyar dolar
5. Amazon – 65 milyar dolar
6. Samsung – 56 milyar dolar
7. Toyota – 50 milyar dolar
8. Facebook – 48 milyar dolar
9. Mercedes Benz – 48 milyar dolar
10. IBM – 47 milyar dolar

En Çok 280 Karakterlik Tweet Atacak Siyasi!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler