Volkswagen eski yönetim kurulu üyesi tutuklandı

Alman hükümetinin finanse ettiği bir medya grubu, eski Volkswagen Grubu motor geliştirme şefi Wolfgang Hatz’ın gözaltına alındığını bildirdi.

Yayınlanma: 01.10.2017 - 16:32
Abone Ol google-news

Perşembe günü gözaltına alınan Wolfgang Hatz, Volkswagen dizel emisyon manipülasyon skandalına karışmakla suçlanıyor. Münih Cumhuriyet Başsavcılığı’nın emri ile polisin çeşitli ev ve ofis aramalarında bulundu.


Wolfgang Hatz, 2001 ve 2007 yılları arasında Audi‘de motor geliştirme departmanın başındaydı ve dizel motorların ABD‘deki emisyon standartlarını geçmesine olanak tanıyan yazılım çözümlerinin geliştirilmesinde hayati bir rol üstlenmişti ve 2015 yılında görevinden ayrılmadan önce Porsche‘de araştırma ve geliştirmeden sorumlu yönetim kurulu üyesiydi.58 yaşındaki Hatz, dizel emisyon test manipülasyonuna karıştığı için gözaltına alınan ilk eski üst düzey VW yöneticisi değil, geçtiğimiz Temmuz ayında Münih Cumhuriyet Başsavcılığı, 60 yaşındaki Giovanni Pamio hakkında dizel emisyon skandalına karıştığı gerekçesiyle tutuklama kararı almıştı. Tutuklanan Pamio, Audi‘de dizel motorların geliştirmesinden sorumluydu.
Nokia 8 Oreo güncellemesi beklenenden erken gelecek


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler