Apple, iPhone X yüzünden düşüşte

Akıllı telefon sektörünün en önemli pazarlarından biri olan Amerika’da geçtiğimiz çeyrekte hangi markanın ne kadar telefon sattığına ilişkin bir rapor yayınlandı. Geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi, son çeyrekte de zirvede Apple yer alıyor. Apple’ı ise global pazarın 1 numarası konumunda bulunan Samsung takip ediyor.

Yayınlanma: 08.11.2017 - 21:23
Abone Ol google-news

Paylaşılan rapora göre, Apple 2017’nin 3. çeyreğinde 12 milyon iPhone satabilmiş. Bu rakam geçtiğimiz yıl aynı çeyrekte 13 milyon civarındaymış. Bu sene yaşanan yaklaşık 1 milyonluk düşüşün, iPhone X’ten ötürü kaynaklandığı düşünülüyor.


Bilindiği üzere Apple fanları, iPhone 8 ya da 8 Plus almak yerine, geçtiğimiz günlerde satışa sunulan iPhone X’i beklemeyi tercih etmişlerdi. Bu durum da haliyle Apple’ın satış rakamlarını biraz aşağıya çekti. Muhtemelen Apple 4. çeyrekte önemli bir sıçrama gerçekleştirecektir.
Öte yandan yayınlanan rapora göre, Amerika pazarında Samsung’un ikinci, LG’nin üçüncü, ZTE’nin ise 4 sırada yer aldığını görüyoruz. Geçtiğimiz sene aynı çeyreğe oranla satışlarını önemli ölçüde arttıran firmalar ise ZTE ve Motorola.
Çinli üretici geçtiğimiz sene aynı çeyrekte 3.6 milyon cihaz satarken, bu sene ise 4.6 milyon cihaza kadar çıkmış durumda. Aynı şekilde Motorola’da 1.1 milyon cihazdan 2.1 milyon cihaza çıkmış.
Global pazarda oldukça geri sıralarda bulunan LG’nin Amerika’da 6.8 milyon telefon satabilmesi de şaşırtıcı.

Pepsi’den çilekli kek aromalı kola geliyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler