Las Vegas'ın ilk sürücüsüz otobüsü kaza yaptı

ABD'nin Las Vegas kentinde deneme sürüşüne çıkan sürücüsüz otobüs kaza yaptı.

Yayınlanma: 10.11.2017 - 17:28
Abone Ol google-news


Las Vegas'ın "Yenilik Bölgesi" adı verilen yollarında Çarşamba günü deneme sürüşüne çıkan otonom otobüs, birçok ünlü isim ve basının katılımıyla ABD'nin ilk sürücüsüz otobüs projesi oldu. Fakat otonom araç, yolculuğunun ikinci saatinde bir kamyonla çarpıştı. Hiçbir yaralının olmadığı kazada suçlu tarafın kamyon olduğu iddia edildi.

Otonom araçta seyahat eden yolculardan biri olan Jenny Wong yerel basına yaptığı açıklamasında, "Otobüs hareketsiz duruyordu. Yolcular olarak biz de kamyonun bize çarpacağını tahmin ederek bekledik ve çarptı. Otobüsün geriye hareket edebilme kabiliyeti yoktu o yüzden hareketsiz durdu" dedi. Las Vegas polisi Aden Ocampo-Gomez ise kazanın kamyon şoförünün suçu olduğunu ve illegal geri gitme sebebiyle kaydının yapıldığını söyledi.

Hükümet sözcüsü yaptığı açıklamada, "Otobüsün sensörleri kamyonun geldiğini anlayınca kaza olmaması için hareket etmeyi durdurdu ve bu otobüsün yapması gereken bir şeydi. Maalesef kamyon durmadı ve otobüsün tamponunu sıyırdı. Kamyonda da sürücüsüz otobüsün sensörlerinden bulunsaydı kaza engellenebilirdi" dedi.

Kazadan önce birçok kişi, otonom araçta yaklaşık bir kilometrelik bir yolculuk yapabilmek için sıraya girdi. Eski Nascar şoförü Danica Patrick ve Penn ve Teller ikilisi de araca girmek için sıraya bekleyenler arasındaydı. Hükümet sözcüsü Jace Radke, aracın kazadan sonra rotası doğrultusunda iki kez daha yola çıktığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler