Apple’ı patent ihlali ile suçluyor

Apple’ın telefonlarında kullandığı çift kamera teknolojisi başını ağrıtabilir. Coreophotonics, Apple’ı patent ihlali ile suçluyor

Yayınlanma: 12.11.2017 - 18:38
Abone Ol google-news

Bildiğiniz gibi Apple, geçtiğimiz yıl satışa çıkardığı iPhone 7 Plus ile ilk kez çift kamera teknolojisi kullandı. Çift kamera teknolojisi bu yıl çıkan iPhone 8 Plus ve iPhone X’te kendisine yer buldu. Çift kamera ve beraberinde getirdiği portre modu iPhone 7 Plus ve 8 Plus’ın en önemli cazibe noktalarından biri oldu. Ancak Apple’ın telefonlarında kullandığı bu çift kamera teknolojisi başını ağrıtabilir.

Çünkü İsrail çıkışlı teknoloji firması Coreophotonics, Apple’ın çift kamera teknolojisi ile patentlerini ihlal ettiğini iddia ediyor. Coreophotonics bu iddialarını mahkemeye taşıdı ve Amerikalı teknoloji devine dava açtı. Coreophotonics’in başvurusunda iPhone 7 Plus ve 8 Plus’ta kullanılan çift kamera teknolojisinin kendi patentlerini ihlal ettiği iddia ediliyor. Bu davaya iPhone X dahil edilmemiş. Ancak bunun sebebi olarak telefonun daha yeni piyasaya çıkması gösteriliyor. Yani zamanla iPhone X’in de bu davanın parçası haline gelmesi söz konusu.

Samsung Galaxy S9’un Seri Üretimine Başlanıyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler