Volvo XC40 üretim bandına girdi

Volvo’nun yeni kompakt tasarımlı SUV’u XC40, ana şirket Gelly ile birlikte geliştirildi ve markanın gelecek modellerinin temelini oluşturacak.

Yayınlanma: 30.11.2017 - 22:01
Abone Ol google-news

İsveçli otomobil üreticisi Volvo, tamamen yeni ve küçük premium SUV’u  Volvo XC40‘ın üretimini resmen başlattı.  Ama heyecanlanmayın çünkü ilk teslimatlar küresel olarak Mayıs 2018’de yapılacak. Üretim başlangıcındaki XC40’ın ilk örnekleri  248 beygir gücündeki T5 turbo şarjlı dört silindirli motor ile gelecek. Dört tekerlekten çekişli küçük SUV daha sonraki süreçte toplamda 5 farklı motor seçeneği ile üretilecek.


Yeni Volvo XC40, Göteborg merkezli otomobil üreticisinin şirketin yeni Compact Modular Architecture (CMA platformu) tabanlı ilk otomobilidir. Aslında, Volvo‘nun ana şirketi Geely Auto ile birlikte geliştirilen yeni platform, gelecekteki 40 serisi modellerin hepsini destekleyecek. Volvo, ayrıca, yeni platformun Volvo Cars‘a küçük premium araç segmenti için gerekli sinerji ve ölçek ekonomilerini sağlayacağını söylüyor. Geçtiğimiz yıllardaki önemli yatırımlar, Ghent tesisini, CMA tabanlı otomobiller için küresel bir ihracat merkezi haline getirdi.
Volvo, XC40 üretimine hazırlanmak için Ghent tesisindeki üretim bantlarını 8.000 metrekare ek alanla önemli ölçüde genişletti. Fabrikaya “Canavar” isimli robotunda dahil olduğu 363 yeni robot eklendi.  Tüm bu düzenlemeler şirketin aldığı 13.000 XC40 siparişini hızlı bir şekilde yetiştirmesine yardımcı olacak. Ayrıca bu üretim tesisinde markanın V40, V40 Cross Country, S60,V60 ve XC60 modelleri de üretiliyor.
Üretiminin başlamasıyla ilgili konuşan Volvo  Genel Müdürü Hakan Samuelsson, “Bu Ghent şehri ve tüm şirketimiz için gurur verici bir gün. Çalışanlarımız üretimin zamanında başlaması için uzun günler çalıştı  ve sonunda harika bir iş çıkardılar. Yeni XC40, Ghent ve Volvo Cars için parlak bir geleceği temsil ediyor.”

Çerçevesiz Samsung Galaxy A8 2018 Yolda


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler