WhatsApp'ın son güncellemesinde gruplara yeni özellik

WhatsApp'a yeni özellik geldi. Önce iOS'a ardından Android'e gelen yeni güncelleme ile grup yöneticilerine daha fazla yetki verildi. İşte dünyada en çok kullanılan akıllı telefon uygulaması WhatsApp'a gelen yeni özellik.

Yayınlanma: 03.12.2017 - 13:55
Abone Ol google-news

 

Akıllı telefon uygulaması WhatsApp'a art arda yeni özellikler gelmeye başladı. Son olarak gelen yeni özellik ile WhatsApp gruplarında yöneticiye yeni yetkiler veriliyor.

Google Play Beta Programı aracılığı ile WhatsApp beta sürümüne katılan kullanıcılara yeni bir güncellemeyi sundu. Böylece kısa süre önce iOS beta sürümü için yayınlanan 'kısıtlı grup' özelliği Android betaya da gelerek kullanıcılara daha iyi hizmet vermeye başladı.

Kısa süre önce akıllı telefon uygulaması WhatsApp, Google Play Beta Programı aracılığıyla yeni bir güncelleme yayınladı. yayımlanan güncelleme 2.17.430 sürümü olarak kullanıcılara sunuldu. Peki WhatsApp bu güncellemeyle hangi özellikleri Android cihazlara ekledi Çoğunlukla hata düzeltmeleri ve genel iyileştirmeler bulunuyor. Bunun dışında gelecekte de kullanılabilecek yeni bir özellik sizleri bekliyor.

2.17.430 sürümüyle daha önce iOS beta sürümüne gelen "kısıtlı gruplar" özelliği Android beta sürümüne de geldi. Kısıtlı gruplar özelliğiyle WhatsApp gruplarında istenildiği takdirde sadece yöneticiler, metin ya da dosya gönderebiliyor. Grup üyeleri ise yalnızca gönderilenleri okuyabiliyor, herhangi bir paylaşım gerçekleştiremiyor. Eğer grup üyeleri grupta paylaşım yapmak isterse "Yöneticiye Mesaj" butonuna tıklayarak mesajını grup yöneticisine iletebiliyor. Böylece önemli bir bilgiyi yönetici aracılığıyla gruba duyurabiliyor.

iOS sürümünde yöneticiler grup ayarlarını yalnızca 72 saatte bir değiştirebiliyo. 2.17.430 Android beta sürümüyle bu sürenin sunucudan değiştirilebileceği görülüyor. Yöneticinin her 24 saatte bir ayar değiştirmesine izin verilmesi yararlı olacaktır. Örneğin geceleri grubu kapatmak gibi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler