Yapay zekâ silaha dönüşebilir

Cambridge, Oxford ve Yale üniversitelerinden 25 araştırmacı tarafından yapılan bir çalışma, yapay zeka alanındaki hızlı gelişmenin bu teknolojinin kötü niyetli kullanıcılar tarafından siber saldırılar, sürücüsüz araçlara kaza yaptırma, ticari dronların silaha dönüştürülmesi riskini de beraberinde getirdiğini ortaya koydu.

Yayınlanma: 21.02.2018 - 20:40
Abone Ol google-news

Cambridge, Oxford ve Yale üniversitelerinden 25 araştırmacı tarafından yapılan bir çalışma, yapay zekâ alanındaki hızlı gelişmenin bu teknolojinin kötü niyetli kullanıcılar tarafından siber saldırılar, sürücüsüz araçlara kaza yaptırma, ticari dronların silaha dönüştürülmesi riskini de beraberinde getirdiğini ortaya koydu.

Araştırmacılar, yapay zekânın kötü niyetli kullanımının dijital, fiziki ve politik güvenlik için yakın tehdit oluşturduğunu savundu. Oxford İnsanlığın Geleceği Enstitüsü araştırmacılarından Miles Brundage, “Yapay zekânın birçok pozitif uygulamayı beraberinde getirdiğini kabul ediyoruz. Ancak bu konuda yürütülen çalışmalarda, yapay zekânın kötü amaçlarla kullanımı konusunda büyük bir açık bulunuyor” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler