Katlanabilir akıllı telefon modasına Huawei de uydu

Dünyanın üçüncü büyük akıllı telefon üreticisi Çin merkezli Huawei, katlanabilir bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını açıkladı. Huawei, katlanabilir akıllı telefon çalışmalarında yalnız değil.

Yayınlanma: 04.04.2018 - 21:55
Abone Ol google-news

Şirketin piyasadaki en güçlü rakipleri Samsung ve Apple buna benzer projeler üzerinde uzun zamandır mesai harcıyorlar. Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, Galaxy X olarak bilinen katlanabilir akıllı telefonunu 2019 yılında piyasaya çıkarmayı planlıyor. Apple ise LG’nin panel üretim birimi LG Display ile ortak bir çalışmayla 2020 yılının başlarında ilk katlanabilir iPhone’u piyasaya çıkarmış olacak.


Çinli üretici katlanabilir akıllı telefon projesi ile ilgili ilk patenti 19 Eylül 2017 yılında aldı. Patent detayları, katlanabilir akıllı telefonun ZTE‘nin çift ekranlı katlanabilir telefonu olan Axon M‘den farklı olacağını gösteriyor. Tasarım olarak daha çok Microsoft Surface Phone‘a benziyor. Bunun yanı sıra  Ekim ayında proje ile ilgili açıklama yapan şirket CEO’su Richard Yu “İlk prototipimiz tamamlandı. Üzerinde çalışıp bir takım iyileştirmeler gerçekleştiriyoruz. Ancak  katlanabilir panel teknolojisinde almamız gereken uzun bir yol var” dedi. Richard Yu, bu ve bunun gibi atılımlarla şirketini Samsung ve Apple’ın bir adım ilerisine taşıyarak dünyanın bir numaralı akıllı telefon üreticisi haline getirmeyi planlıyor.

Ekran kartı alacaklar dikkat! Fazla acele etmeyin


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler