Volvo FL Electic ortaya çıktı!

Son derece çevreci olan elektrikli kamyon Volvo FL Electric, ilk olarak İsveç’in Göteborg kentinde çöp toplama ve geri dönüşüm hizmetlerinde kullanılacak.

Yayınlanma: 15.04.2018 - 11:09
Abone Ol google-news

Dünyanın en büyük ikinci ağır kamyon üreticisi Volvo Trucks, ilk elektrikli kamyonu FL Electic için teknik detayları lansman öncesi yayınladı. Volvo FL Electric, resmi olarak 18-28 Mayıs 2018 tarihlerinde Almanya’nın Münih kentinde düzenlenecek olan IFAT 2018’de tanıtılacak. Şirketin otobüs üretimi gerçekleştiren departmanı Volvo Buses ile teknoloji paylaşımı yapılarak geliştirilen elektrikli kamyonun seri üretimine 2019 yılında Avrupa’da başlanacak.


16 ton ağırlığa sahip olan FL Electric, 185 kW’lık yüksek performanslı elektrikli motoru ile 245 beygir güç ve 425 nM tork üretim gücüne sahip. Ayrıca 100 ila 300 kWh enerji kapasitelerine sahip iki ila altı lityum-iyon pil seçenekleriyle 300 km elektrikli menzile sahip. Bu menzil şehir içi kullanımı rahatlıkla karşılayabilecek düzeyde. Zaten FL Electric de çöp toplama ve şehir içi kargo taşımacılığı gibi amaçlara hizmet etmek için geliştirilmiş bir e-kamyon.
300 kW enerji kapasiteli lityum-iyon piller 150 kW DC hızlı şarj sistemi ile sadece birkaç saat içerisinde tamamen şarj olacak. Ancak şarj süresi 22 kW’lık AC kullanımı ile 10 saate kadar çıkabilir. Ayrıca tüm elektrik bataryaları Samsung’un pil ve akü üretim birimi olan Samsung SDI tarafından üretilecek.
Volvo Trucks CEO’su Claes Nilsson yaptığı açıklamada “ Geliştirdiğimiz ilk tam elektrikli kamyon olan Volvo FL Electric, Volvo Group’un elektrikli ulaşım teknolojilerindeki derin bilgi ve birikimi sayesinde başarıya ulaştı. Volvo Buses ile ortak olarak geliştirdiğimiz ilk e-kamyonumuzu çevreci bir ulaşımın hizmetine kazandırmaktan gurur duyuyoruz” dedi.     

Huwaei, Kasım ayında “Dünyanın ilk katlanabilir akıllı telefonu” unvanıyla Samsung’u kızdırmaya hazırlanıyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler