Elon Musk medyaya el atıyor

Ünlü girişimci Elon Musk, medya alanına da el atacağını duyurdu.

Yayınlanma: 24.05.2018 - 12:24
Abone Ol google-news

Tesla ve SpaceX'in üst yöneticisi, girişimci Elon Musk, medya alanına da el atmayı düşündüğünü duyurdu.

Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, halkın medya kuruluşları ve gazetecilerin güvenilirliğini onaylayacağı bir platform kurmak istediğini ifade eden Musk: “Her gazetecinin, editörün veya yayınevinin güvenilirlik puanını takip edebileceği, insanların bir haberin gerçekliğini oylayabileceği bir site kuracağız. Adını Pravda koymayı düşünüyorum...” açıklamasında bulundu. Rusça "gelenek" anlamına gelen pravda, SSCB Komünist Partisi'nin 1912'de yayınlanmaya başlayan resmi yayın organıydı.

Twitter takipçilerine bir de anket sunan girişimci, Pravda'nın internette kullanılan botnetleri de ortaya çıkartacağını iddia etti ve "Bir medya güvenilirliği puanlama sitesi kuralım mı?" sorusunu yöneltti. Oylamaya sunulan seçenekler ise "Evet, iyi olur" ve "Hayır, medya harika". Yaklaşık 484 bin kişinin katıldığı oylamada "Evet" yüzde 88 ile önde gidiyor.

"Kamuoyunun bir kısmı güvenilirlik skorunu umursamayacak ama gazeteciler, etitörler ve yayıncılar umursayacaktır. Onlar kendilerini bu şekilde tanımlıyorlar." diyen Musk, medya mensuplarını da oylamaya davet ederek "Eğer medya alanında çalışıyorsanız ve Pravda'nın varolmasını istemiyorsanız bir yazı yazın ve okurlarınızı Pravda'ya karşı oy vermeye çağırın" diye ekledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon