Apple, iPhone sahiplerine ödeme yapacak!

Apple gündeme bomba gibi düşen iPhone yavaşlatma skandalından sonra modellerin bataryalarını kampanyalı bir fiyattan değiştireceğini duyurmuştu. Bu defa ise bu kampanya öncesinde değiştirilen bataryalar için geri ödeme yapılacağı duyuruldu.

Yayınlanma: 25.05.2018 - 12:47
Abone Ol google-news

 

İşte iPhone batarya değişimine dair detaylar

iPhone batarya değiştirenlere Apple 190 TL ödeyecek! Büyük bir skandal olarak gündeme gelen Apple’ın iPhone modellerini yavaşlattığı iddiasının ardından Apple bu durumu kabul etmişti.

Yaptığı açıklamada bu durumun bataryadan kaynaklandığını duyurmuş ve cihazlarında yavaşlama olanların uygun bir fiyattan yeni bir batarya değişimi yapabileceklerini açıklamıştı. Bu açıklama sonrasında 319 TL olan garanti dışı batarya değişim ücreti 129 TL’ye çekildi.

Yeni açıklama geldi

Gelen yeni açıklama neticesinde ise 1 Ocak 2017 ile 28 Aralık 2017 tarihleri arasında garanti kapsamı dışında iPhone 6 veya sonraki modellere yönelik batarya değiştirme işlemi için ödeme yapan kullanıcılara 190 TL ödeme yapacağı duyuruldu. Apple yetkili servislerinde gerçekleşmesi gereken bu işlem için 190 TL’lik ödeme elektronik para transferi ile sağlanacak veya bu işlem için kullanılan kredi kartına iade edilecek. Bu ödemeyi alacak kişilere ise 23 Mayıs 2018 tarihi ile 27 Temmuz 2018 tarihleri arasında Apple bir e-posta ile yapılması gerekenleri bildirecek. Eğer 1 Ağustos 2018 tarihine kadar söz konusu e-posta size gelmemiş ve ödemeyi almanızı gerektiğini düşünüyorsanız yıl bitimine kadar Apple ile irtibat kurmanız gerekiyor. Eğer iPhone’unuz da batarya kaynaklı bir yavaşlama olduğunu düşünüyorsanız ve bu indirimden faydalanmak istiyorsanız 2018 yılı bitmeden bu işlemi gerçekleştirmelisiniz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler