Apple'ın bugün WWDC2018'de tanıtacağı yeni özellikler

Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı’nın 2018 ayağı olan WWDC18 konferansı 4-8 Haziran arasında gerçekleşecek. Dünyanın dört bir yanından gelen geliştiriciler, firmanın her yıl düzenlediği bu şovun bir parçası olacak. iOS 12’den iPhone SE 2’ye kadar pek çok yeni ürünün bu etkinlikte tanıtılması bekleniyor.

Yayınlanma: 04.06.2018 - 12:52
Abone Ol google-news

Apple’ın her yıl düzenlediği geliştiriciler konferansı WWDC, bugün başlıyor.

Özellikle yeni iOS ve MacOS sürümlerinin tanıtıldığı bu etkinlik, büyük bir heyecanla bekleniyor.

Peki, WWDC 2018 etkinliğinde neler tanıtılacak? WWDC 2018 beklentileri hangi konularda yoğunlaşıyor?

WWDC 2018 etkinliğinde neler tanıtılacak?

Apple’ın düzenlediği bu konferansın en önemli duyurularının başında iPhone SE 2 geliyor.

Uzun süredir, hakkında çok fazla söylenti ve iddianın ortaya atıldığı iPhone SE 2, WWDC 2018 etkinliğinde tanıtılacak.

iPhone SE 2 özellikleri nasıl olacak?
iPhone SE 2 özellikleri nasıl olacak?iPhone SE 2 hakkında yepyeni bilgiler ortaya çıktı.
 
iPhone SE 2 özellikleri ve çıkış tarihi ile ilgili olarak ortaya atılan yeni iddialar, akıllı telefonda neler görebileceğimiz konusuna ışık tutuyor.

Apple’ın klasik iPhone tasarımını, iPhone 7 donanımı ile sürdürmesi beklenen iPhone SE 2, WWDC 2018 etkinliğinin en çok beklenen duyurularından olacak.

Bu modeli bekleyenler, bu akşam saat 20:00’da başlayacak canlı yayınımızı kaçırmasın!

iOS 12 ve ARKiT 2.0 geliyor!

Apple’ın iOS 11 sürümü, beraberinde gelen sorunlar ve sıklıkla yayınlanan güncellemeleri ile çok konuşuldu.

Özellikle de iPhone kullanıcıları, kurtuluş olarak iOS 12 sürümünü heyecanla bekliyor.

Bugün başlayacak olan etkinlik ile birlikte, iOS 12 sürümünün tanıtımın yapılması kaçınılmaz.

iOS 12 özellikleri nasıl olacak? İşte tüm bilinenler!
iOS 12 özellikleri nasıl olacak? İşte tüm bilinenler!Apple'ın WWDC 18 etkinliği Apple cihazlara meraklı herkes tarafından büyük bir heyecan ile bekleniyor.
 
Peki, bu WWDC'nin kesin duyurularından biri olacak iOS 12 özellikleri ne olacak?

WWDC 2018 beklentileri

iOS 12 ile ilgili en önemli beklenti ise yenilenecek olan ana ekran tasarımı.

Buna ek olarak Mail, Camera ve Photos uygulamaları da performans iyileştirmeleri için ciddi şekilde elden geçirilecek.

iOS 12 ile birlikte hem 1. parti hem de 3. parti yazılımların Mac bilgisayarlara uyarlanması için geliştirmeler yapılacak.

Dünden bugüne iOS! (Video)
 

Diğer yandan, iOS 12 sürümünün performans ve güvenlik odaklı olma olasılığı da var.

Bu iki konu çok önemli detaylar ancak beklentileri tamamen karşılamayabilir.

Apple’ın AR (artırılmış gerçeklik) teknolojisi için ARKiT 2.0 tanıtılacak. ARKiT 2.0 ile aynı anda iki cihazın aynı şeyi görebilmesini sağlayacak. Bu da multiplayer AR oyunu anlamına geliyor.

Apple, NFC teknolojisinin kapsamını genişletecek. Apple Pay’e ek olarak, NFC ile birlikte otel odalarının kapılarının açılabilmesi gibi pratik yenilikler tanıtılabilir.

iOS 12 ile birlikte Animoji’lerin FaceTime gibi yazılımlarda da desteklenmesi gündemde. Yeni iPad Pro 2018 modelinin de bu destek ile duyurulması bekleniyor.

Apple’ın kronolojik bildirim listesine alternatif olarak, grup bildirimlerine yer vermesi konusunda büyük bir beklenti var. Kamera uygulamasının ayarlarının da genel ayarlar alanından çekilip, kamera uygulamasının içine taşınması gündemde.

iPhone X için Always on Display yolda!

Apple’ın AMOLED ekranlı telefonu iPhone X için güzel bir özellik yolda. AMOLED panellerin, siyah pikselleri kapatabilme özelliği sayesinde Always on Display özelliği kullanılabilecek.

Ortaya çıkan iddialar gerçeğe dönerse, iPhone X modelinde Always on  Display özelliği duyurulacak.

MacOS 10.14 versiyonu tanıtılacak!

Masaüstü ve MacBook modelleri için yeni bir MacOS versiyonu tanıtılacak. MacOS 10.14 sürümü, kısa bir süre önce sızdırılmıştı.

Özellikle arayüz noktasındaki yenilikler, videolu olarak da sızdırıldı. Bu detaylar eşliğinde, ana sürüm olmasa bile, bir güncellemenin geleceği kesinleşmiş oldu.

macOS 10.14, WWDC 2018 öncesi ortaya çıktı!
macOS 10.14, WWDC 2018 öncesi ortaya çıktı! Mac bilgisayarlar için sunulacak bir sonraki büyük macOS güncellemesi hakkında ilk bilgiler erken gelmiş durumda.
 
İşte, WWDC 2018 öncesinde sızdırılan macOS 10.14 yenilikleri hakkında detaylar.

Mac App Store yeni tasarımı da iOS 11 App Store ile benzerleşiyor. Uygulamalar için video ön izlemelerinin gelişi de geliştiricilerin uygulamalarına dikkat çekmeleri konusunda yardımcı olacak. 

Dock’ta gözüken Apple News ikonu ise Mac bilgisayarlara yeni haber uygulamasının geleceği yönünde ipucu veriyor. Masaüstü arka planında gözüken karanlıkta çekilmiş fotoğrafın da Kaliforniya’daki Mojave Çölü’ne ait olduğu tahmin ediliyor.

Yani yeni sürüm karşımıza macOS Mojave olarak çıkabilir. Şirketin son marka tescilleme hareketlerinin de bunu gösterdiği ifade ediliyor.

WatchOS 5 sürümü duyurulacak!

Apple, Apple Watch 3 ile birlikte, LTE ve spor aktiviteleri takibine odaklanmıştı. 2018’de ise biraz daha pratik beklentiler söz konusu. WatchOS 5 sürümü ile birlikte, uyku takibi özelliğinin gelmesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl satın alınan Beddit ise bunu destekleyen önemli bir detay.

Control Center alanında daha fazla özelleştirme, yeni saat arayüzleri gibi beklentilerle birlikte, Apple Watch 4 modeli için Always on Display teknolojisi için de bir yer açılması bekleniyor.

iPad Pro 2018 hakkında detaylar

Geçtiğimiz yıl tanıtılan iPad Pro 3 modelinin ardından, bu yıl beklentiler yine bir iPad Pro yönünde ancak adının iPad Pro 2018 olması gündemde.

12.9 ve 10.5 inç boyutlu iki model, Face ID ve TrueDepth gibi teknolojilere ek olarak, iPhone X modelinde olduğu gibi çerçevesiz bir tasarıma sahip olabilir.

Pro modeline ek olarak, 9.7 inç boyutlu bir iPad 2018 modeli de, WWDC 2018 beklentileri arasında yer alıyor.

Yeni MacBook modelleri gelir mi?

Apple’ın yeni MacBook duyurusu hakkında en dikkat çekici beklenti, Mac Pro modelinde de yer alan yardımcı işlemci olacak gibi görünüyor.

Bunun dışında baştan aşağıya yenilenen bir model yerine, iyileştirmeler ve makyajlanan bir kasa ile görebiliriz.

Apple’ın en son 3 yıl önce güncellediği Mac Mini için de bir güncelleme beklentisi mevcut. Bu modelin, hem teknik hem de tasarım anlamında, 3 yılın ardından önemli yeniliklerle gelmesi bekleniyor. (ShiftDelete)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler