Büyük gün geldi! NASA yarın açıklayacak

NASA'nın Kızıl Gezegen Mars'taki uzay aracı Curiosity, devrim niteliğinde bir keşif yaptı ve bu keşif 7 Haziran 2018 Perşembe günü Türkiye saati ile 21:00'da kamuoyu ile paylaşılacak.

Yayınlanma: 06.06.2018 - 10:19
Abone Ol google-news

Mars'ta yaşam var mı? ya da bir zamanlar var mıydı? sorusu, yıllardır bilim dünyasının üzerinde düşündüğü önemli konulardan biri. Belki de bu tartışmalara son noktayı Perşembe günü NASA tarafından yapılacağı duyurulan açıklama son verecek.

Milliyet'in haberine göre; NASA, 7 Haziran 2018 Perşembe günü Türkiye saati ile 21:00'da, Mars'ta yaşam ile ilgili çok önemli bir açıklama yapacak.

NASA'nın Perşembe günü açıklayacağı önemli haber, kurumun Gezegen Bilim Departmanı'nda iletişim bilim müdür yardımcısı Michelle Thaller tarafından duyurulacak.

Önemli bilgilerin kamuoyu ile paylaşılacağı oturum NASA'nın Facebook, Twitch, Ustream, YouTube ve Twitter hesaplarından da yayınlanacak.

NASA'nın Mars Bilim Laboratuvarı görevinin bir parçası olan Curiosity uzay aracı, gezegene Ağustos 2012'de ulaşmıştı.

Florida eyaletindeki Cape Canaveral üssünden 26 Kasım 2011'de fırlatılan Curiosity'nin ilk etapta yalnızca 2 yıl süre görev yapması planlanırken Aralık 2012'de bu süre, süresiz olarak tekrar planlandı.

Teknik bir sebeple 2 yıl çalışmalarına ara veren Curiosity yakın zamanda Kızıl Gezegen Mars yüzeyinde kazı çalışmalarına tekrar başladı.

Curiosity'nin teknik arızasının giderilmesi, mühendislerin yakın zaman geliştirdiği yeni bir yöntemle sağlandı.

20 Mayıs 2018 tarihinde kazı çalışmalarına başlayan Curiosity 1.52 cm genişliğinde bir çukur açarak Ekim 2016'dan bu yana ilk zemin örneklerini toplamaya başladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler