Çinliler Almanya’ya fabrika kuruyorlar

Elektrikli otomobiller için lityum iyon pil üretiminde uzmanlaşmış Çinli şirket Contemporary Amperex Technology (CATL) uzun süredir gündemde olan EV batarya fabrikasını nihayet Almanya’da kurmaya karar verdi. İşte detaylar.

Yayınlanma: 12.06.2018 - 08:20
Abone Ol google-news

2011 yılında Çin’de kurulan Contemporary Amperex Technology çok kısa bir süre içerisinde elektrikli otomobillerde kullanılan lityum-iyon piller konusunda uzmanlaştı. Çinli şirket hali hazırda PSA Group, BMW ve Hyundai gibi birçok otomobil devine batarya tedariki gerçekleştiriyor.


CATL, büyümek için uzun zamandır otomotiv endüstrisinin kalbinin attığı Avrupa’ya bir üretim tesisi açmayı planlıyor. Şirket, Almanya’da bulunan Volkswagen Group ve Daimler AG gibi otomotiv devlerini büyümek için büyük bir itici güç olarak görüyor.
CATL daha önce Polonya’da fabrika kurmayı düşündü!
CATL, Avrupa’yı uzun bir süredir araştırıyor. Üreticinin Avrupa’ya yönelme sebeplerinden birisi de Avrupa hükümetlerinin ve Avrupa Birliği’nin dizel otomobillere  karşı sürdürdüğü politikalar ve EV (electric vehicle) modellerinin üretiminin büyük ölçüde desteklenmesi.
Daha fabrika kurulmadan Daimler AG ile pil tedariki konusunda görüşmelere başlayan Contemporary Amperex Technology, Volkswagen Group ve BMW ile temaslarını da sürdürüyor.

Xiaomi Mi 8 SE’nin çıkış tarihi belli oldu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler