BİR ARİS-ARAS KARDEŞLER YAPIMI Reklam arası pilav, pilav üstü video

Reklamcılık… Pilavcılık… Şimdi de internet fenomenliği. Kısa videolar çeken ve 1 Erkek 1 Erkek adıyla internet dizisi yapan iki kardeşin öyküsü. Reklamcılık arası pilavcılıktan sonra video alır mıydınız sorusuna cevap vermiş bu muzip ikili.

Yayınlanma: 17.08.2015 - 14:02
Abone Ol google-news

Aris ve Aras Karafil kardeşler aslında reklamcı. Çok uzun yıllar metin yazarlığı ve art direktörlük yapan kardeşler iki yıl önce reklamcı olmayı bıraktılar. Hem de sektörde en verimli ve ödüllü oldukları bir dönemde. Ve pilavcı oldular. Beyoğlu’nda Pilavhane adıyla küçük bir dükkân açan iki kardeş, 1,5 yılda bu serüvenlerini de bitirdiler. Çünkü “hayallerini gerçekleştirmişler ve mutlu olmuşlardı.”

Aris (33) ve Aras (27) reklamcıyken de pilavcıyken de her daim kısa videolar çekiyorlardı. Şimdi her gün bir video çekip sosyal medyada paylaşıyorlar. Bir gün İstiklal Caddesi'nde dolaşırken mumya kıyafetleri ile gezen yahut Napolyon görünümlü bir adamın bir asker edasıyla yürüyüşüne tanık olursanız ya da yağmurlu bir günde Bakırköy meydanında şortuyla tuhaf sportif hareketler yaptığını görünseniz bilin ki arkasında Karafil biraderler var. 

 

İnternet dizileri de var

“Sektöre ihanet gibi algılanabilir” deseler de eski meslekleriyle dalga geçerek reklamları tiye aldıkları videolar da çekiyorlar. Amaçları insanları gülümsetebilmek ve hayatlarına küçük de olsa bir dokunuşta bulunmak. Aris şöyle diyor: “Biz hiçbir şeye tutkuyla bağlı yahut taraftarı değiliz. Bu yüzden her şeyle dalga geçilebileceğini düşünüyoruz. Örneğin Fenerbahçe mağazaları ile ilgili bir video çektik. Ama Aras Fenerbahçeli. İnsanların birbirlerini ruhen ve fiziki olarak yaralayabileceği şeylerin aslında o kadar da önemli olmadığını göstermeye çalışıyoruz. Bugün taraftarı olduğunuz şeyler yarın değişebilir. Biz değişimin hiçbir noktasında yer almamaya çalışıyoruz.” 

Her hafta bir bölümlerini nete koydukları bir de dizileri var bu iki kardeşin: 1 Erkek 1 Erkek. Kendi isimleriyle oynuyorlar ve kendi evlerinde çekiyorlar. Yurtdışında internet dizilerinin bir hayli fazla olduğunu söyleyen Aris, kendilerinin bu alanda ilkler arasında olduklarını özellikle söylüyor, gururla. Adını “sihirli koltuk” taktıkları koltuklarında iki kardeşin birbirleriyle hayata, yaşama ve gündemdeki olaylara ilişkin birbirinden komik konuşmalarına şahit oluyorsunuz. Siyasi konulara girmiyorlar. Gündemleri çoğunlukla futbol, ilişkiler ve yaşama dair renkli, eğlenceli ne varsa. Dizi şu anda altıncı bölümde ve her defasında mutlaka bir konuk oyuncu alıyorlar. Anne ve babalarını bile oynatmışlar. Bu konuk oyuncuların kimi zaman yüzü görünüyor, kimi zamansa saklı tutuyorlar. Önümüzdeki bölümlerde internet fenomenlerini dizilerine dahil edecekleri haberini de veriyorlar.  

 

Bize bir hayat yetmeyecek

Aris ve Aras kardeşlerin videolarının yaklaşık 40 bin takipçisi, 50 bin ile 100 bin arasında da izleyici sayısı oluyormuş. Kardeşler “Bizim için yapılmaz dediğimiz hiçbir şey yok. Her şey yapılabilir. Bize bir hayat yetmeyecek. Klasik öğretileri reddediyoruz. Bize o an ne keyif veriyorsa onların peşindeyiz. Yarın öbür gün düzgün maaş veren bir yerde çalışmak bizi mutlu edecekse, giyeriz gömleklerimizi, takarız kravatlarımızı, o işi de yaparız” diyorlar.

 

Yavaş yavaş para kazanmaya başladık

Kardeşler kısa videolardan ve dizilerinden yavaş yavaş viral reklamlar yoluyla para kazanmaya başlamışlar. Ekranın bir köşesinde görülebilecek herhangi bir ürün bizler farkında olmasak da aslında birer reklamın parçası. Peki dizinin hazırlanış süreci nasıl gerçekleşiyor? Aris kameranın çekime başlamasından önce bir metin yazdıklarını ama hiçbir zaman tamamen bağlı kalmadıklarını söylüyor. Kamera ışığı yandığı andan itibaren olaylar spontane gelişiyor ve ortaya birbirinden komik konuşmalar, görüntüler çıkıyor. Bunlar kendilerinin sözleri. Hayli eğlendiklerini eklemeyi de ihmal etmiyorlar. Şimdiki hedefleri, videolarını ve belki de dizilerini televizyona taşımak. 

 

Çekim yaparken evleri yıkıldı

Tabii ki bu ikilinin başından birbirinden ilginç olaylar geçiyor. Bu anlatacağımız olay komik olmasa da onlar “Ne yapalım, ölebilirdik de” deyip, gülerek anlatmaya başlıyorlar. 2011 yılında anneannelerine ait ahşap evleri kardeşler içerideyken hem de tam video çektikleri esnada yıkılmış. Canlarını zor bela kurtarmışlar. Kendilerine ait olan ve atölye olarak kullandıkları binanın yıkılma sebebi, hemen yanlarında devam eden inşaatmış. Aras, “Biz çıkar çıkmaz bina komple yıkıldı. Ölebilirdik, sakat kalabilirdik...
Ama çıkar çıkmaz gülmeye
başladık” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler