Bir kupadan daha fazlası

Galatasaray’da yönetim, teknik heyet, futbolcular, taraftarlar ve camia, bugün deplasmandaki kritik 90 dakikaya odaklanırken Sarı- Kırmızılıların 21. şampiyonluğa ulaşması kazanılacak bir kupadan çok daha fazlasını ifade ediyor.

Yayınlanma: 18.05.2018 - 19:04
Abone Ol google-news

Fatih Terim’in göreve gelmesiyle bir süredir etkisini kaybettiği gözlenen ‘kenetlenme’ olgusunu yeniden taraftarının desteğiyle yakalayan Galatasaray camiası, şampiyonluğa uzanıp bu ruhu geleceğe taşıma şansı yakalayacak. 2014-2015 sezonundaki şampiyonluğun ardından 2 sezondur Süper Lig’de beklentileri karşılayamayıp sportif başarıdan uzak kalan Galatasaray, bu kez zirveyi bırakmayıp futbolda yeniden yükselişe geçişin ilk adımını atmak istiyor.

Avrupa kapısı açılacak

Elde edilecek şampiyonluk, Sarı-Kırmızılı kulübe Avrupa’nın kapılarını tekrar açacak. Finansal Fair-Play kriterlerini yerine getiremediği için Avrupa’dan men cezası alan, bu sezon başı ilk turda Ostersunds’a elenen Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterip adından söz ettirme fırsatı yakalayacak.

Ekonomi için büyük fırsat

Mali açıdan sıkıntılı bir dönemden geçen Sarı-Kırmızılı kulüp, şampiyonluğa ulaşması halinde hem TFF’den gelecek başarı primleri hem de UEFA’dan Şampiyonlar Ligi’ne katılım payıyla önemli bir geliri kasasına koyup rahat bir nefes alacak. Ayrıca şampiyonluk gelirse; Galatasaray, forma başta olmak üzere lisanslı ürünler, kombine kart, VIP tribün ve loca satışlarından ciddi bir rakamı da elde edecek. Bununla birlikte Fatih Terim liderliğinde futbolda yeniden yapılanma hamlesi için düğmeye basılacak.

Gomis rekora ve krallığa


Sergilediği performansla Sarı-Kırmızılı takımı sırtlayan Gomis, hem gol krallığı hem de rekor için sahaya çıkacak. Bu sezon 28 kez fileleri havalandıran Fransız yıldız, en yakın rakibi Trabzonsporlu Burak Yılmaz’ın sakatlığı nedeniyle forma giyememesi üzerine bugünkü Göztepe maçıyla birlikte Süper Lig’de gol krallığına ulaşacak. Gomis, Galatasaray’ın 16. gol kralı olarak tarihe geçecek. Fransız forvet, Göztepe maçında 1 kez ağları sarsması halinde eski Fenerbahçeli Alex de Souza’yı geride bırakıp Süper Lig’de bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu unvanının sahibi olacak. İzmir’e gitmek için dün öğleden sonra Florya’dan yola çıkan Galatasaray kafilesini, Sarı-Kırmızılı kulübün altyapı oyuncuları alkışlarla uğurladı. Galatasaray’ı İzmir’e inişi sonrası havaalanında binlerce Sarı-Kırmızılı taraftar meşaleler yakıp tezahüratlar yaparak karşıladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler