Bıraksan kendi gidecek

Mercedes-Benz’in yeni E-Serisi otonom sürüş özelliğiyle sürücüsüne büyük kolaylık sağlıyor

Yayınlanma: 21.03.2016 - 11:07
Abone Ol google-news

Mercedes-Benz, yeni E-Serisi otomobillerinin basın tanıtımını Portekiz’in başkenti Lizbon’da gerçekleştirdi. Yeni E-Serisi; giriş, Exclusive, Avantgarde ve AMG isimleri altında 4 farklı konsept ve donanım seviyesiyle satışta olacak. Yeni seride ilk olarak biri benzinli diğeri dizel iki farklı motor seçeneği sunuluyor. Bunlardan biri E 200, diğeri ise tamamen yeni bir motor olan dört silindirli dizel E 220 d. İlk olarak prizden şarj edilebilen hibrit teknolojisine sahip E 350 e motor yeni E-Serisi’ne katılacak.

Sunulan tüm motorlar ECO Start-Stop özelliği ile yollara çıkacak. Bütün motor seçeneklerinde standart olarak 9G-TRONIC 9 kademeli otomatik şanzıman kullanılıyor. Hızlı vites değişimleri ile dikkat çeken bu şanzıman, güç gereksiniminin az olduğu zamanlarda motoru düşük devirde tutuyor ve yakıt verimliliğine katkıda bulunarak gürültü seviyeside azaltılıyor. Aracın iç tasarımında ilk dikkati çeken dev LED ekran oluyor. Önemli yeniliklerden biri de direksiyon simidi üzerinde de dokunmatik seçim düğmeleri bulunması. Ayrıca kullanılan LED teknolojisiyle iç ambiyans ışığını 64 farklı renkte seçebiliyorsunuz. Burmester 3-D ses sisteminin kullanıldığı araçta müzik dinlemek ayrı bir zevk.

Dört silindirli dizel

Mercedes-Benz, geliştirdiği yeni dört silindirli dizel motor E 220 d ile yeni motor ailesinin ilk adımını attı. Yaklaşık 2 litreye küçültülen hacmine karşın yeni dizel motor 195 beygir güç üretiyor. Sessiz ve titreşimsiz çalışan bu motor, yakıt verimliliği konusunda da oldukça iddialı.

Tehlikeyi seziyor

Şehir içinde yoğun trafikte bile otomobil sürücüsüne ihtiyaç duymadan durkalk yapıp, öndeki aracı takip ederek yola devam edibiliyor. Araç bir sinyal yardımı ile sollayıp kendiliğinden seyrine devam ediyor. Aracın dört bir yanı sensörlerle çevrilerek geniş bir güvenlik çemberi oluşturlmuş. Sensörler sayesinde önünüze çıkan araç, insan, yola atlayan bir hayvan olduğunda siz fark etmeseniz veya tepki veremeseniz bile araç keskin bir tepki gösterip ani fren yaparak duruyor. Sürücünün içinde bulunduğu esnada bir düğme yardımı ile hiçbir şeye dokunmadan araç, park yerini bulup kendisini park edebiliyor. Buna ek olarak, sürücü aracın dışında iken akıllı telefonu yardımı ile otomobili çalıştırıp otoparktan çıkarabiliyor veya park edebiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon