Birleşik Haziran Hareketi boykota hazırlanıyor

Birleşik Haziran Hareketi, laik eğitim için direnecek.

Yayınlanma: 21.01.2015 - 22:18
Abone Ol google-news

Birleşik Haziran Hareketi, bilimsel ve laik eğitim için ikinci öğretim yılının açılışında 1 haftalık boykot çağrısı yaptı. Eğitim Şûrası’nda alınan kararla din derslerinin anaokullarına kadar indirilmek istenmesi ve tüm okulların imam hatibe dönüştürülmesine karşı direnme kararı alan Birleşik Haziran Hareketi, “Zorunlu din derslerine ve okulların imam hatipleştirilmesine hayır demek için çocuklarımızı 9-13 Şubat tarihleri arasında okullara göndermiyoruz” çağrısı yaptı.

2015-2016 eğitim ve öğretim yılının ilk dönemi, AKP iktidarının eğitimdeki gerici uygulamaları ve dayatmaları arasında yarın sona eriyor.

İkinci öğretim yılı 9 Şubat’ta başlayacak. Birleşik Haziran Hareketi de eğitim yılının ilk haftasında dersleri boykot etme kararı aldı. Birleşik Haziran Hareketi tarafından yapılan açıklamada çocukların geleceğinin görülmemiş bir saldırı altında olduğuna dikkat çekilerek, “Çocuklarımızı okula hurafeler öğrensinler, körpe beyinleri kin ve nefret ile doldurulsun, ortaçağ tezgâhlarından geçsinler diye değil bilimsel düşünmeyi, sorgulamayı, araştırmayı, aydınlanma insanlığa neler getiriyor deneyerek öğrensinler diye gönderiyoruz. AKP hükümeti, yolsuzlukların, yenilen rüşvetlerin üzerini örtmek için, ülkenin akarsularının, ormanlarının, dağının taşının sermayeye peşkeş çekilmesine duyulan öfkeyi hafifletmek için halkın dini duygularını istismar ediyor” denildi.

 

‘Bilimsel eğitim için ayaktayız’

AKP’nin kendi güdümünde gerçekleşen Eğitim Şûrası’nda alınan kararlara dayanarak zorunlu din derslerini anaokullarına indirmeye ve tüm okulların imam hatipleştirilmesine kadar gidecek yolda yeni bir adım atmaya hazırlandığına dikkat çekilerek şu görüşlere yer verildi: “İlk, orta ve lise eğitimini kapsayan boykotu halkın bugüne kadar görülmedik biçimde dayanışmasını örgütleyerek başaracağız. Zorunlu din derslerinin kaldırılması, imam hatipleşmenin durdurulması talebini gür bir sesle yükselteceğiz. Öğretim yılının başladığı haftayı gericiliğe karşı bir aydınlanma mücadelesi haftasına çevireceğiz. Bizler, bilimsel ve laik eğitim için ayaktayız.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler