Birlik ve kardeşlik teması

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan seçildikten sonra ilk kez “genel başkanlık yarışına” girdiği, Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin de ilk kez aday olduğu CHP’nin 18. Olağanüstü Kurultayı’nda, kurultayın ana temasını oluşturan “birlik, kardeşlik” görüntüleri yaşandı.

Yayınlanma: 05.09.2014 - 21:36
Abone Ol google-news

 

Kurultaydan bazı önemli notlar şöyle:

-CHP’nin “birlik ve kardeşlik” ana temasıyla gerçekleştirilen kurultayının yapıldığı ATO KOngre Salonuna buna uygun olarak düzenlendi. 

Kongre Salonu’nun girişine dev “CHP’de birlik, Türkiye’de kardeşlik” pankartı asıldı. 4 Salona ilk gelen Muharrem İnce oldu. Eşi Ülkü İnce ile birlikte salona girişinde ise bir grup partili “Bence Muharrem İnce” sloganı attı. Kendisini bekleyenlere teşekkür eden İnce, iki katlı ve merdivenle çıkılan kurultay salonu seçimini de “Yürüyen merdivenlerle kurultaya gitmek herhalde dünya siyaset tarihinin bir ilki” eleştirisini yöneltti. Yaklaşık 10 dakika sonra salona giren eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile kurultay salonuna giren Kılıçdaroğlu ise “Başbakan Kılıçdaroğlu” sloganları ve alkışlarla karşılanırken, “Atatürk bir, İnönü iki, Eccevit üç, seninyeliz sakin güç” anonsu yapıldı.

-Kurultayı, eski Genel Başkanlardan Altan Öymen, PM Üyesi de olan Murat Karayalçın, Kılıçdaroğlu ve İnce’nin oturduğu protokol sıralarından
izledi. Eski Genel Başkan Deniz Baykal ise adaylarından sonra salona geldi. Kılıçdaroğlu ile tokalaşan Baykal, İnce ile ise öpüştü.
Adı Genel Başkan adayları arasında geçen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise kurultay başladıktan sonra salona geldi.

- İnce ve Kılıçdaroğlu’na destek verenlerin ortakönergesiyle Divan Başkanlığı’na seçilen Engin Altay, 18. Olağanüstü Kurultayın “Roboski,
Madımak ve Gezi’ye vefa kurultayı” olduğuna dikkat çekti. Divan başkanlığı seçiminin ardından Gezi protestoları ile ilgili belgesel gösterildi.

-Kılıçdaroğlu’nun davetiyle partiye katılan ve PM’ye girmesi beklenen Mehmet Bekaroğlu da kurultayda hazır bulundu. Bekaroğlu,
parti içinden kendisiyle ilgili CHP’nin “sağcılaştığı” eleştirilerine “Bana bu Türkiye’de hiçkimse sağcı diyemez. Bana sağcı diyenin alnını karışlarım. Ben sağcı falan değilim” yanıtını verdi. “CHP bana benzedi de onun için geldim demiyorum” diyen Bekaroğlu, CHP’de kendisini ifade edeceğini ve değişik konularla ilgili proje üretmesine katkı sağlayacağını söyledi. İnce’nin konuşmasında, partiye sonradan katılanlara
yönelik bazı eleştirileri olduğunun sorulması üzerine Bekaroğlu, “İnce’nin benimle ilgili bir eleştirisi olduğunu sanmıyorum. Ben Sayın İnce’nin konuşmasında öyle bir şey anlamadım” yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler