'Biz çocuğuz haklarımız var'

Akdeniz Belediyesi ve İnsan Hakları Derneği çocuklara 5 bin 600 kitapçık dağıttı.

Yayınlanma: 23.01.2015 - 12:50
Abone Ol google-news

Akdeniz Belediyesi ve İnsan Hakları Derneği Mersin Şubesi, ilk ve ortaokul öğrencilerine “Biz Çocuğuz, Haklarımız Var!” adlı kitapçık dağıttı.

Uluslararası sözleşmeler ile güvence altına alınan çocuk hakları, Akdeniz Belediyesi ve İHD Mersin Şubesi tarafından bir kitapçık haline getirildi. “Biz Çocuğuz, Haklarımız Var!” adlı kitapçık, Akdeniz Belediyesi Çocuk ve Gençlik Sağlık Danışma Merkezi öğrencileri ile ilçe sınırlarındaki ortaokul öğrencilerine dağıtıldı. Bazı okullardaki dağıtıma Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu, Eş Başkan Yardımcısı Sabahat Gençtarih Cebe, İnsan Hakları Derneği Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi de katıldı.

Toplam 5 bin 600 öğrenciye ulaştırılan kitapçıkta çocuk hakları savunuculuğu, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi, çocuk istismarı gibi konularda eğitici bilgiler yer alıyor. Ayrıca çocuklara yönelik çalışmalar yapan kuruluşların web adresleri, herhangi bir olumsuzluk durumunda çocukların başvurabilecekleri kurumların bilgileri de kitapçıkta yer alıyor.

İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi “İnsan hakları bilincine sahip bireyler, hak ihlali durumunda kendini savunabilir ve hakkını arayabilir. Öte yandan çocuklarımızın, genel insan haklarının yanı sıra çocuk olmalarından kaynaklı devredilemez, tartışılamaz hakları vardır. İnsan hak ve özgürlüklerinin kullanılabilmesi için önce haklarının neler olduğunun bilinmesi gerekir. Tüm devletler, çocukların bu temel haklarını yerine getirme konusunda görevli ve sorumludur” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler