‘Bizim çocuklar tarih yazacak’

Ahmet Atakan ile ilgili soruşturma 15 ay geçmesine rağmen ilerlemedi. Anne Emsal Atakan, ‘Oğlumun katilleri nerede?’ diye soruyor.

Yayınlanma: 02.01.2015 - 19:38
Abone Ol google-news

Gezi Direnişi sırasında Antakya’da polis müdahalesi sırasında bulunduğu apartmanın çatısından
hareketsiz bir şekilde düşerek yaşamını yitiren 21 yaşındaki Ahmet Atakan ile ilgili soruşturmada, 15 aydır bir arpa boyu yol alınamadı. Olay yerinde görevli polisler hakkında soruşturma izni verilmezken acılı anne Emsal Atakan, “Oğlumun katilleri nerede? ” diye soruyor.

Ahmet Atakan, Gezi Direnişi sırasında Antakya’da 9 Eylül 2013’te polis müdahalesi sırasında bir apartmanın çatısından düşerek öldü. Apartmanın çatısında korkuluk bulunması ve Ahmet’in hareketsiz olarak düşmesi polis müdahalesi sırasında yaralanarak düştüğü şüphesini kuvvetlendirdi. Olay yerinde kanlı bir gaz fişeği bulundu ancak üzerindeki kanın Ahmet Atakan’a ait olmadığı söylendi. Gezi Direnişi’nde öldürülen 7 genç için açılan davalar sürerken Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz’dan sonra Antakya’nın 3. fidanı için açılan soruşturma 15 aydır ilerlemedi. Dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler, “Ahmet çatıdan düştü. O gün polis müdahalesi yoktu”
dedi ama yerel bir televizyon kanalının çektiği görüntüler onu yalanladı. Dönemin valisi Celalettin  tıkandı.

Atakan ailesi, Defne ilçesinde oğullarının adını taşıyan “Demokrasi şehidi Ahmet Atakan Sokağı”nda yaşıyor. Evin her köşesideki Ahmet’in fotoğrafları Abdullah ve Ali İsmail’in fotoğraflarıyla yan yan. Ahmet’in çok sevdiği Fenerbahçe forması ve gitarı yatağının üzerinde duruyor. Emsal Atakan’ı oğlu için verdiği mücadele ayakta tutuyor. “Oğlum 15 aydır kara toprağın altında yatıyor ama katilleri elini kolunu sallayarak geziyor” diyen Atakan, “Oğlumun katilleri nerede katiller korunmasın, yakalanıp, cezaları verilsin. Bu çok büyük bir acı, hiç dinmiyor. Sığınacağm tek yer kaldı o da Allah’ın adaleti. Benim çocuğum ölmedi, sadece bedeni bu evden ayrıldı. Bizi bu hale getirenler daha fazlasını yaşasın” diyor.

“Barış istemekten başka ne yaptı ki bu çocuk?” diyen Atakan sözlerini şöyle sürdürüyor: “Oğluma pusu kurulmuş. Ben buna inanıyorum. Ahmet bilerek öldürüldü, hedef gözetilerek öldürüldü. Onun tek suçu barış için slogan atması. Ama dönemin Başbakanı çıktı ve bunları ‘terörist’ ilan etti, ‘Emri ben verdim’ dedi. Oğlumun katili, ‘Emri ben verdim’ diyendir. Anlaşılıyor ki, bu olayın da üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Çünkü ülkede insanın değeri yok.”

Ali İsmail ve Ethem Sarısülük’ün katledilmesiyle ilgili dava süreçlerinde yaşananların kendilerini bir kez daha yıktığını söyleyen Atakan, “Hani o polisler kahramandı? O zaman niye onlara kelepçe takıldı? Bunu millete açıklayın. Bizim çocuklarımızı tarih yazacak ama onlar hep katil ve hırsız olarak anılacak” diye konuştu.

Ağabey Zafer Atakan ise görgü tanıklarının “Ahmet’in vurulduğunu gördük” diye açıklama yaptığını anlatarak, “Davalar göz boyama amacıyla yapılıyor. Yarın Ahmet’in davası başladığında da aynı şeyleri biz yaşayacağız. Bizleri, Gezi ailelerini süründürmeye, yıpratmaya çalışıyorlar” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler