Boğaziçi’nin ayıbı

Boston Gay Erkekler Korosu’nun konseri Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampusu’ndaki otopark alanında gerçekleştirildi. Koronun da izniyle konser öncesi Madır Öktiş’nin sergileyeceği performansa ise üniversite izin vermedi.

Yayınlanma: 29.06.2015 - 00:13
Abone Ol google-news

27 Haziran’da Zorlu PSM’de verecek oldukları konserleri “homofobik medya baskısı yüzünden” iptal edilen Boston Gay Erkekler Korosu’nun konseri aynı tarihte Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampusu’ndaki otopark alanında gerçekleştirildi.

Tek gösteri için Türkiye’ye gelen koroyu yaklaşık 3 bin kişi izlerken konserde davetliler arasında ABD İstanbul Başkonsolosu Charles ‘Chuck’ Hunter’ın yanı sıra çeşitli ülkelerin temsilciliklerinden görevliler de bulundu. Hunter konserde son şarkıda sahneye çıkarak koroya eşlik etti. Koro üyeleri bu şarkıyı gökkuşağı renklerindeki kurdelelerini de çıkararak söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ Çalışmaları Kulübü’nün desteğiyle gerçekleştirilen konser öncesi üniversitenin öğrencilerinden Madır Öktiş ve Beren Azizi sahneye çıkarak İngilizce ve Türkçe olarak bir bildiri okudu. “Hayatlarımızı şiddete ve ayrımcılığa uğrayarak sürdürmek zorunda değiliz. Konser de vereceğiz, şarkılar da söyleyeceğiz, torunlarımızı da seveceğiz.

Okulda, işte, Meclis’te; her yerde olacağız” denilen bildiri sonrasında sahneden bir açıklama daha okundu ve koronun da izniyle konser öncesi Madır Öktiş’in bir performans sergilemesinin planlandığı ancak okul yönetiminin buna izin vermediği açıklandı. “Değerli koronun da izniyle bu ilk resmi etkinliğimizde bir açılış performansı olacaktı. Daha fazla hedef gösterilmeye maruz bırakılmamak sebebiyle, okulumuzu da düşünerek, değerli okul yöneticilerimizin de tavsiyesi ile üzülerek bu performansımızı gerçekleştiremiyoruz.

Kimse daha fazla üzülsün istemiyoruz, özgürce performanslarımızı gerçekleştirdiğimiz bir dünya diliyoruz” denilen açıklamaya konu olan performansın, üniversitenin Öğrenci İşleri Dekanlığı’ndan gelen talep üzerine iptal edildiği öğrenildi.

Madır Öktiş bu performansını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da “ödül verilen” “Hormonlu Domates” töreninde de sergilemişti.

Performansta Öktiş, bir “drag queen”in (çoğunlukla eğlendirmek için kadın gibi giyinen erkek sanatçı) “Hieeee” adlı şarkısına playback yapıyordu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler