Bombacının poliste 'terör' kaydı çıktı

Canlı bomba Abdurrahman Alagöz ile ağabeyi Yunus Emre Alagöz'ün emniyette 'terör nitelikli kayıp' olarak kayıtlarının bulunduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 22.07.2015 - 23:06
Abone Ol google-news

Suruç’taki terör saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın, Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu netlik kazandı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki saldırı olayını gerçekleştiren canlı bombanın kimliği belirlendi. Olay yerinde toplanan delil ve zanlının vücut parçaları incelenmek üzere Ankara’ya gönderildi. Laboratuvar incelemesi sonucu saldırıyı gerçekleştiren teröristin, Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu kesinlik kazandı.

'Terör' kaydı çıktı

Emniyet birimleri, Alagöz’ün, ağabeyi Yunus Emre Alagöz ile IŞİD’e katıldığını belirledi. Suriye’de bomba eğitimi aldıkları belirtilen Alagöz ile ağabeyi Yunus Emre Alagöz’ün daha sonra yasadışı yollardan Türkiye’ye giriş yaptıkları ortaya çıktı. Ailenin başvurusu üzerine her iki kardeşin de emniyette ‘terör nitelikli kayıp’ olarak kayıtlarının bulunduğu ortaya çıktı.

Baba, kasımdan sonra çocuklarından haber alamayınca hem Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’ne hem de Cumhuriyet Başsavcılığı’na ikinci kez başvurdu. İki kardeşin bilgileri, UYAP ve GBT’de (Genel Bilgi Taraması) arama kayıtlarına girdi.

Toplamda 23 kişinin kaydı var

Adıyaman’daki 18 aile, çocuklarının IŞİD’e katıldığını söyleyip kayıp başvurusunda bulunmuş. Toplamda 23 kişinin ‘terör nitelikli kayıp’ Emniyet’te kaydı var.

3 gün boyunca Kültür Merkezi'ni inceledi

Canlı bomba Alagöz'ün saldırı öncesinde 3 gün süre ile iki ayrı şahısla ilçeye girdiği ve Suruç Belediyesi ile Amara Kültür Merkezi etrafından keşif çalışması yaptığı tespit edildi. Tek başına hareket etmediği belirtilen Alagöz'ün saldırının olduğu gün kültür merkezine gidişi ilçedeki üç MOBESE kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde Alagöz'ün tedirgin ve çevresine dikkatli bakışlar arasında kültür merkezine ilerlediği ayrıca İstanbul'dan gelen gençlerin Amara Kültür Merkezi'ne inişinin hemen 2 dakika sonrasında kalabalığa doğru ilerlediğinin belirlendiği kaydedildi.

Annesi ile telefonda konuştu

Alagöz'ün en son 2 Haziran günü Suriye uyruklu bir şahıs adına alınmış GSM hattı üzerinden Diyarbakır'dan ailesini aradığı da belirlendi. Diyarbakır'daki HDP mitingine düzenlenen bombalı saldırıdan 3 gün önce kentte olduğu belirlenen canlı bombanın annesi ile 9 dakikalık telefon görüşmesi yaptığı tespit edildi. Alagöz'ün daha önce ağabeyi Yunus Alagöz ile

Ocak ayında iki, Mart ayında 1 kez olmak üzere 3 kez irtibata geçtiği, ardından ağabeyinin de örgüte katıldığı belirlendi.

Ailesi evi terk etti

Bombacının Alagöz olduğunun ortaya çıkması üzerine Adıyaman’da yaşayan ailesi, evlerini terk ederek şehir dışındaki bir yakınlarının yanına gitti. Alagöz’ün ağabeyi Y.E.A. ile birlikte işlettiği İslam Çay Ocağı’nın yaklaşık bir yıl önce ruhsatı olmadığı gerekçesiyle İl Emniyet Müdürlüğü ve Belediye tarafından kapatıldığı öğrenildi. Terör nitelikli kayıp şahıs olarak aranan iki kardeşten yaklaşık 6 aydır haber alınamıyordu. Şoförlük yaptığı belirtilen baba Z.A.A.’nın yaklaşık 2 ay önce İl Emniyet Müdürlüğüne, iki çocuğu hakkında kayıp başvurusu yaptığı kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Suruç katliamını yapan canlı bomba Abdurrahman Alagöz’ün polis tarafından önce gözaltına alınıp sonra serbest bırakıldığı yönünde bazı iddialar bulunduğunu kaydetti. Yerelden dörtbeş farklı kaynağın bu iddiaları anlattığını kaydeden Bilgen, “Bu konuda kamera görüntülerinin olduğu iddiası da var” dedi. Diyarbakır bombacısının da daha önce gözalıtna alınıp serbest bırakıldığı belirtilmişti.

HDP’nin 5 Haziran 2015 tarihli Diyarbakır mitingine bombalı saldırı yapan Orhan Gönder ile Suruç katliamını yaptığı belirtilen Alagöz’ün de Adıyamanlı olmasının dikkat çekici olduğunu kaydeden Bilgen, “Bu konuda ciddi bir açıklama ve etkini bir soruşturma da yapılmıyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler