Boykot Erdoğan’ın değirmenine su taşır

Boykot Erdoğan’ın Değirmenine Su Taşır

Yayınlanma: 04.08.2014 - 22:30
Abone Ol google-news

Yazının başlığı ve sayısal veriler, Toplumsal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TESAV) Başkanı Sayın Erol Tuncer’in Cumhuriyet gazetesinden Türey Köse’ye verdiği söyleşiden alınmıştır. Aslında partili büyüğümüz Sayın Tuncer bu bilgileri, 14 Temmuz’da Ankara’da CHP Genel Merkezi’nde yapılan toplantıda ayrıntılı bir şekilde dile getirdi. Son yerel seçimlerde AKP’nin yüzde 45 oy aldığı gibi bir çarpıtma söz konusudur. Bu aldatmacayı yaparken büyükşehir belediye seçimi sonuçları gösteriliyor. Oysa 51 ilde il genel meclisi ve 30 ilde belediye meclisi üyesi sonuçları veri olarak alındığında bu oran 43.40 düzeyinde kalmaktadır. Buna karşı muhalefetin toplam oy oranı yüzde 46’dır. Bu durumda muhalefet 2.5 puan öndedir. Erdoğan 2009 ve 2014 seçimlerinde oy kaybetmiştir. 30 Mart yerel seçimlerinden bu yana Erdoğan’ın oyunu artıracak değil, tersine kaybedeceği eylem, söylemler içinde olduğunu da eklemek gerekir.

Bu açıdan ilk turda Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilme şansı söz konusu değildir. AKP örgütünün, yasaları hiçe sayarak açıkça destek verdiği Başbakan, dış politikadaki yaptığı onarılmaz hataları ve 17/25 Aralık yolsuzluk operasyonları ile daha da oy kaybettirmiştir. Hiç kuşkusuz ülkesini seven her AKP’li sandığa gittiğinde buları da göz önüne bulunduracaktır.

Dış politika çıkmazı

Başlangıçta canciğer kuzu sarması olduğu iktidarın, Suriye’deki karışıklıklarda muhaliflerin yanında yer alıp Esad’ın kısa sürede gideceği hesabı tutmadı. Esad’ın iktidarı devam ederken karmaşa içindeki Suriye’de IŞİD ve PYD iyice yerleşmiş durumdadır. El Kaide ve IŞİD terör örgütlerine el altıdan yapılan silah ve mühimmat yardımı Türk halkına yönelmiştir. Hatay’ın Cilvegözü Sınır Kapısı’nda 17 kişi ve Reyhanlı ilçesindeki patlamada ölen 45 vatandaşımızın yakınlarından ellerini havaya açıp feryat eden kadının yakarışı unutuldu sanılmasın!

Musul Konsolosluğu binası ve 49 Türk vatandaşı IŞİD’in elinde tutsaktır. Onların serbest kalması için yapılan pazarlıkların seçim malzemesi olarak kullanılacağı endişesi güncelliğini korumaktadır. Bütün bu olumsuzluklara ek olarak Irak topraklarından kaçan Türkmenlerin içler acısı dramı tuz biber ekti. Türkiye ve Mısır karşılıklı ilişkilerini en alt düzeye indirmiştir. Kısaca komşular arası sıfır sorun, sıfır komşu konumuna gelmiş bulunmaktadır.

Yoksulluk ve özellikle Suriyeli sığınmacıların yarattığı rahatsızlık, güney illerimizdn başlayarak ülkemizin her köşesine yayılmış ve yer yer patlama noktasına tırmanmıştır.

Yolsuzluk ve rejim sorunu

Dört bakanın istifası ile başlayan ve Başbakan’a kadar uzanan 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet dalgasında, iktidarın TBMM’de komisyon kurulmasını bile engelleme girişimi ve fezlekelerin savcılığa sudan sebeple geri gönderilmesiyle ört bas etme girişimi doruk yapmıştır.

Cumhurbaşkanı seçimi daha açık anlatımla, parlamenter sisteme inanlar ile Başbakan’ın iki dudağı arasından çıkacak astığı astık kestiği kestik tek tümceye bel bağlayanların mücadelesidir. Bekli de Başbakan’ın kendisinin kurtuluş yolu olarak seçtiği başkanlık sistemine dört elle sarılmasını göremeyenlerin içler acısı durumu etkili olacaktır sonuçta.

Boykot, Erdoğan’ın değirmenine su taşımaktır. CHP’de sandığa gitmeyerek tavır koyanların iki tarafa da faydası dokunmaz. Çünkü taşıma su ile değirmen dönmez.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler