‘BTK’de devletten maaş alıp hainlik yapanlar var’

Hükümet-cemaat kavgası, 4G projesi ULAK için GSM operatörleriyle düzenlenen imza törenine de yansıdı. BTK yöneticisi Yavuz Şahin’in de bulunduğu törende Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Orhan Öğe çok sert konuştu: “BTK Başbakan’ı dinletip yabancı ajanslara servis yapıyordu. İhanet yalnızca dağda teröristlikle olmuyor. Devletten maaş alıp hainlik yapanlar var.”

Yayınlanma: 18.04.2015 - 05:46
Abone Ol google-news

Yerli dördüncü nesil 4G haberleşme teknolojisi projesi ULAK için, GSM operatörleri ile işbirliği anlaşmasına hükümetcemaat kavgası damga vurdu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Yetkilendirme Dairesi Başkanı Yavuz Şahin’in de hazır bulunduğu törende konuşan Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Orhan Öğe, “Bu projenin önündeki en büyük engel BTK’dir. Devletten maaş alıp hainlik yapanlar var” dedi. Türkiye’de hâlâ herkesin dinlendiğini söyleyen Öğe, “Türkiye’nin milli bir şebekesi yok. Yani ülkemizde 20 kilometre uzaklıktan bir baz istasyonu trafiğini istediği gibi herkes çekebilir. Herkes dinlenebilir, Başbakan dahil herkes dinleniyor. Bu ülkede eğer bilgi güvenliğinden bahsediyorsak yerli yazılım ve yerli donanım lazım. Kriptolu bir şebeke olmadan güvenlikten söz etmek mümkün değil ” dedi.

46.8 milyon dolar kaynak ayrılan 4G projesi için 26 Mayıs’ta BTK tarafından ihale gerçekleştirilecek. Cep telefonunda 10 kat daha fazla hız getirecek proje ULAK için, GSM operatörleri Turkcell, Avea ve Vodafone ile işbirliği anlaşması imzalandı.

‘Yazıklar olsun’

BTK Yetkilendirme Dairesi Başkanı Şahin’in de katıldığı İstanbul’daki törende konuşan Öğe, “Bu projenin önündeki en büyük engel BTK’dir. Sadece yabancıların kucağında olduğu için yapıyor. BTK’yi şu anda yabancı vendorlar yönetiyor. Yazıklar olsun onlara” dedi.

Öğe, “BTK’nin her yıl gelirlerinin yüzde 20’sini Ar-Ge’ye ayırması gerekir. Yıllık tutarı 200 milyon dolar. Ama BTK kendine yakışanı yaptı. Ne yapıyordu BTK bu dönemde. Bu ülkenin Başbakanı’nı dinleyip, dinletip yabancı ajanslara servis yapıyordu. Bugün de beni yanıltmadı aynı şeyi yaptı. Yerli teknolojilerle değil, yabancı teknolojiyle 4G lisanslarını veriyor. Hainler yok olacak. İhanet yalnızca dağda teröristlikle olmuyor. Devletten maaş alıp hainlik yapanlar var. Hesap sorulacak” diye konuştu.

 

Turkcell, Avea, Vodafone temsilcileriyle anlaşma imzalanan törene Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Orhan Öğe, proje ortakları Aselsan, Netaş ve Argela yetkilileri katıldı.

‘BTK yerli üreticiye engel oldu’

BTK’yi ihale tarihini öne alıp yerli üreticiye engel olmakla suçlayan Öğe, “Kişisel olarak söylemiyorum ama Türkiye’de gizli bir el var, bir lobi var. Barselona’daki GSMA Zirvesi’nde Türk yetkililerden hiçbiri, Türkiye’de 4G lisansının verileceğini bilmezken, yabancılar bunun verilebileceğini söyledi, bu önemli. İhale tarihinin öne alınması tamamen yabancıyı destekleme amaçlı” dedi. Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Orhan Öğe’nin daha sonra bir soru üzerine, BTK yetkilisi salonda olmasına rağmen, “Bakın bu toplantıda onlardan kimse yok. Gelme cesaretini de gösteremezler” demesi dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler